Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Dunavecséről Rigó Tiborné olyan savanyú káposztás étellel szeretné megismertetni olvasóinkat, amelyet még három válogatós gyermeke is szívesen fogyaszt.
Zsuzsa néni káposztás tálja
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 80 dkg sertéscomb, olaj, liszt, másfél bögre rizs, 1 nagy doboz tejföl, 20 dkg sajt, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só.
A savanyú káposztát körülbelül fél óráig, nem túl sok vízben főzzük, majd leszűrjük. A felszeletelt húst kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártva kevés olajon hirtelen elősütjük. A visszamaradt olajban a felkockázott vöröshagymát enyhén sózva a füstöltkolbász-karikákkal együtt megpároljuk. A rizst megfőzzük. A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk. Első rétegként belesimítjuk a káposzta felét, ezután a rizs felét, utána a húsokat, majd a kolbászos hagymát. Ezután következik a maradék rizs és a maradék káposzta. Alufóliával letakarjuk, egy órán át sütőben sütjük. Ezután levesszük a fóliát, rákenjük a tejfölt, és meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt szépen megsül.
Ollé Józsefné Fegyvernekről olyan édesség elkészítésébe avat be, amelyet régen édesanyja kenyérsütéskor készített. A kenyértésztából körülbelül 50 cm hosszú, ujjnyi vastag rudakat sodort. Világosra megsütötte, majd karikára szelte.
Vaníliakrémes guba
Hozzávalók: 8 szikkadt kifli, 2 l tej, 5 tojás, 12 evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, csokireszelék.
A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy porcelántálba rakjuk. Fél liter tejet felforralunk, beleteszünk 4 evőkanál kristálycukrot és a 2 vaníliás cukrot, ezzel meglocsoljuk a kifliket. A maradék 1,5 l tejet felforraljuk. A tojássárgájákat a maradék cukorral, a liszttel és egy kevés langyos tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáöntjük a felforralt tejhez, és szép lassan, besűrűsödésig főzzük. A felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük a főtt krémbe, és takaréklángon kb. 3 percig főzzük. Az így elkészült meleg vaníliakrémet ráöntjük a beáztatott kiflire. Hűtőben lehűtjük, és hidegen, csokireszelékkel díszítve tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu