Receptek

ABC2007. 01. 12. péntek2007. 01. 12.
Receptek

Szabó Antalné Paksról írt levelében dicséri a lapot és receptrovatunkat egyaránt. Cserébe a család egyik kedvenc édességének elkészítésébe avatja be olvasóinkat - akár a malacpástétom után is fogyasztható.

Túrós piskóta

Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás, 4 evőkanál víz, 11 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor.
A krémhez: 50 dkg túró, 1 csomag margarin (vagy vaj), 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor.

A tésztához az egész tojásokat a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd a sütőport. Előmelegített sütőben sütjük, szép magas piskóta lesz belőle. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és a túrókrémet beletesszük. Ehhez a margarinnal, a porcukorral, a tojással és a vaníliás cukorral finom krémet készítünk. A szitán áttört tehéntúrót hozzáadjuk, és simára keverjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

A hódmezővásárhelyi Lakat Zoltánné kínálatából a hideg téli napokon forró teával vacsorára adható hideg pástétomot választottuk. Különlegessége, hogy malachúsból készül.

Malacpástétom

Hozzávalók: 1 kg csontos, bőrös malaccomb, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 egész fej fokhagyma, 1 evőkanál libazsír, 4-5 egész főtt tojás.

A megmosott húst zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Mellétesszük a megtisztított hagymákat, kevés vízzel félig megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. Szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a bőrét levágjuk. A megmaradt kocsonyás levével és a főtt tojásokkal együtt ledaráljuk. Ha kell, utánafűszerezzük. Megfelelő méretű üvegtálban, lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Kifagyasztva, jó hidegen kínáljuk, friss, puha kenyérrel és hordóskáposzta-salátával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek