Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 07. 13. péntek2007. 07. 13.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Ribizlis túrószelet

Hozzávalók: 1 citrom; 75 dkg zsírszegény túró; 50 dkg ribizli; 10 dkg vaj; 20 dkg porcukor; 2 csomag vaníliás cukor; 5 tojás; 2,5 dl tejföl; 2 csomag vaníliás pudingpor; csipet só.

A lágy vajat összekeverem a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és egy csipet sóval. Egymás után beledolgozom a tojássárgájákat. Összekeverem az áttört túrót a tejföllel, belekeverem a vajas-tojásos masszába, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét adom hozzá. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A masszát kb. 1 cm vastagon az alufóliával kibélelt, vékonyan kivajazott tortaformába simítom. Rászórom egyenletesen a ribizliszemeket, majd rásimítom a maradék túrós masszát. Két órán keresztül sütöm, ribizlivel és porcukorral megszórva tálalom.

Sült busaszelet zöldséges nokedlival

Hozzávalók: 60 dkg busafilé; 1,5 dl étolaj; 3 evőkanál liszt; 1 evőkanál paprika; só; bors; 1 evőkanál vaj; 20 dkg ceruzabab; 1 pritamin; 1 paradicsom; 1 szál újhagyma; 1 csokor petrezselyem.
A nokedlihoz: fél kg liszt, 2 tojás, só.

A megmosott és lecsepegtetett halat 3 cm-es szeletekre vágom. Sózom, borsozom, paprikás lisztbe forgatom, és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát megsütöm. A lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből nokedlit készítek. Nagy serpenyőben vajat hevítek, és a 2-3 cm-es darabokra vágott ceruzababot megpárolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a darabolt paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott újhagymát. Tovább pirítom, sózom, borsozom, majd a leszűrt nokedlit is belekeverem, kevés pirospaprikát hintek rá, és hirtelen átpirítom. Tálaláskor a nokedlit tányérra halmozom, megszórom vágott petrezselyem zöldjével, és melléteszem a sült busaszeleteket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek