Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk:

ABC2007. 08. 17. péntek2007. 08. 17.
Kóstoljon bele a vidék ízébe!

Citromos krumplisaláta
Hozzávalók: 80 dkg apró szemű krumpli, 2 citrom, 1 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 evőkanál sherryecet, 3 szál zöldhagyma, 2 cső zöld húsú chili, 5 evőkanál olívaolaj, fél csokor petrezselyem zöldje, 30 dkg radicchio saláta, só, bors
A krumplit héjastól, enyhén sós vízben körülbelül 15 percig főzzük. Két evőkanálnyi citromlét kipréselünk, és összekeverjük az ecettel, a levessel, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a borssal. A pácléhez hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagyma felét és a felkockázott chilit. A krumplit négybe vágjuk, és még forrón a citromos lébe forgatjuk. Körülbelül egy órán át érleljük. A salátaöntethez összekeverünk 2 evőkanálnyi páclevet, 3 evőkanálnyi olívaolajat és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. A radicchiót az öntetbe forgatjuk, és tányérokra osztjuk. A citromos krumplit kivesszük a pácléből, öszszekeverjük a maradék olajjal és a maradék zöldhagymával. Elrendezzük a radicchio tetején és tálaljuk.

Tarka borsócurry  csirkehússal
Hozzávalók: 25 dkg előfőzött rizs, só, curry, 20 dkg kifejtett zöldborsó, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 darabka gyömbér, 25 dkg filézett csirkemell, 2 evőkanál főzővaj, őrölt bors, kurkuma, chili, 1 csokor korianderlevél
A félkész, előfőzött rizst enyhén sós, 1 teáskanálnyi curryvel ízesített vízben a használati utasítás szerint megfőzöm. A zöldborsót ugyancsak enyhén sós vízben 10 percig főzöm, azután leszűröm. A forró főzővajon megpárolom a kockára vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. Hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellfilét, és a fűszerekkel ízesítve szép pirosra sütöm.  Végül összekeverem a rizst, a zöldborsót meg az apróra vágott koriandert, és a csirkemellcsíkokkal megkoronázva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek