Van egy történetünk

Állatian tehetséges!

ABCUjlaki Ágnes2007. 08. 24. péntek2007. 08. 24.
Van egy történetünk

Nora még csak hároméves, de már kitűnően zongorázik. Olyannyira, hogy kiadta első CD-jét. A hír érdekes, hiszen hároméves korban a világhír még a csodagyerekek körében is ritkaság. De még nagyobb a szenzáció: Nora ugyanis csodának csoda, de nem csodagyerek, hanem csodamacska! Így még csodább.
Még az év elején került fel az internetre egy elmélyült képpel zongorázó macska videója. Gazdái, Burnell és Betsy Yow eredetileg csak azért töltötték fel a kisfilmet, hogy egy távol élő rokon gyereknek is meg tudják mutatni. Ám Norára néhány hónap alatt négymillióan voltak kíváncsiak, s az ifjú zongoraművész híre bejárta egész Amerikát. A cica mára már megjárta a CNN-t, valamint a legnézettebb talkshow-kat. Martha Stewart – „Amerika háziaszszonya” – elragadtatásában egy Bach-mellszobrot ajándékozott neki. Most pedig kiadták első CD-jét, amelyen öt számot ad elő. Persze van már saját blogja is, ahol – némi gazdisegítséggel – tudatja magáról, hogy imád enni és madártollakkal játszani.
Képzőművész gazdái állatmenhelyről fogadták örökbe kölyökkorában. Gazdái lakását négy másik macskával osztja meg. A többiek nem mutatnak hasonló tehetséget, bár a Rennie nevezetű fajtatárs szívesen fekszik bele a zongorába, amikor barátja játszik. Nora első hallásra egyébként zeneszerzői képességeket mutat; igaz, inkább a diszharmonikus kortárs zene követőihez sorolható. Második, ugyancsak nagy sikerű videóján már négykezest játszik gazdasszonyával. Néha még némi figyelmet is szentel zenésztársának, amikor az felelgetős módon megismétli a cicája által előjátszott dallamokat. De Norát eltéríteni nem lehet, megy a maga útján, ami ki tudja, hová vezet – talán a csillagokig. Elvégre közönséges kandúrok háztetői vokáljának szintjét már messze lehagyta.

Ezek is érdekelhetnek