Van egy történetünk

Megölték a lesifotóst?

ABCUjlaki Ágnes2007. 08. 10. péntek2007. 08. 10.
Van egy történetünk

Nem csitul az érdeklődés Diana hercegnő élete és halála iránt. A szívek hercegnője még mindig üzlet a máig belőle élők számára. Nemrég botránykönyv jelent meg róla, amelyben butácska nőként, férfifaló vampként állította be egy „barátnője”. Augusztus 31-én már tíz éve lesz, hogy Diana autóbalesetben meghalt Párizsban, és a tragédiával kapcsolatos találgatások, összeesküvés-elméletek azóta sem szűnnek. Most azonban egy valóban elgondolkodtató és megdöbbentő mozzanat merült fel. Egy tanú vallomásából kiderül, hogy azon a végzetes éjszakán a hercegnő autójával ütköző fotóriporter a brit és a francia titkosszolgálatok fizetett ügynöke volt. Ezek szerint mégsem olyan nevetséges Mohamed Al Fayed elmélete? Az autóban Diana mellett meghalt udvarló, Dodi Al Fayed milliárdos apja kezdettől fogva azt hangoztatta, hogy merényletről volt szó, elkerülendő, hogy muzulmán kerüljön a királyi családba.
A hercegnő fekete Mercedesével egy fehér Fiat Uno ütközött a párizsi alagútban. A paparazzóé volt a kocsi, de nem tudták bizonyítani, hogy ő okozta a balesetet. A férfit három évvel később a franciaországi Nantes melletti erdőben találták meg kocsijában, szénné égve. Családja már csak hamvait kapta meg. Halálát a jelentés öngyilkosságnak tüntette fel. A helyszínre érkező tűzoltóparancsnok azonban látta, hogy a tetem koponyája többször is át van lőve. A szemtanú a most kezdődő vizsgálat folyamán hamarosan  eskü alatt tesz erről vallomást.
A történet újabb kérdéseket vet fel. De meglehet, a hercegnő halála is a történelem egyik megnyugtatóan sohasem tisztázott rejtélye marad.

Ezek is érdekelhetnek