Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 11. 27. csütörtök2008. 11. 27.

Kép: Hagymás sajtos túrótorta sós sütemény Fotó: Habik Csaba 2008 09 04

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Hagymás sajtos túrótorta sós sütemény Fotó: Habik Csaba 2008 09 04

Hagymás-sajtos túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához: 3 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál liszt, só, vaj és liszt a tortaforma kenéséhez
A krémhez: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evőkanál zselatinpor, só, fehér bors
A tetejére: ˝ csomag zöldhagyma, 5 dkg trappista sajt

A piskótához a tojássárgáját elkeverem egy csipetnyi sóval, a sütőporral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában vékony piskótát sütök.
A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon apróra vágom. Az olajon, fedő alatt üvegesre párolom, majd kihűtöm. A tehéntúrót áttöröm, simára keverem a kefirrel meg a krémsajttal, és sóval, borssal megfűszerezem. Ezután a párolt hagymát is hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe. A tejet a zselatinra öntöm, és kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra hűtöm, és beleforgatom a krémbe.
A piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába. A krémet ezután betöltöm a formába, a tetejét simára egyengetem, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás előtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom (a meglazított tortaforma oldalát körbevágom, így könynyen kijön belőle), majd a tetejét reszelt sajttal és zöldhagymafejekkel feldíszítem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek