Vidék íze

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 11. 20. csütörtök2008. 11. 20.

Kép: Ananászos csirkemelltorony 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Vidék íze
Ananászos csirkemelltorony 2008.09.03. fotó: Németh András Péter

Ananászos csirkemelltorony
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
20 dkg trappista sajt, 1 doboz ananász,
2 evőkanál olaj, só

A csirkemelleket nagyobb szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és a forró olajon mindkét oldalán megsütjük. Ne süssük sokáig, hogy ne száradjon ki! Az ananászkarikákat keresztben félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk, majd elkezdjük a toronyépítést. Alulra egy hússzelet kerül, erre egy karika ananász. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd így folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A legfelső emelet reszelt sajt legyen. A tornyot két-két hosszú hústűvel vagy hegyes hurkapálcával felülről megtűzzük, hogy ne dőljön el. Ezután tepsibe tesszük, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt megpirul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek