Eljátszotta halott anyját

Hat éven keresztül vette fel halott anyja nyugdíját egy New York-i csaló. Thomas Prusik-Parkin anyja ruháiban, női parókában, idős hölgynek öltözve intézte a pénzügyeket egy barátja segítségével. A férfi ily módon közel 24 millió forintnyi járadékhoz jutott.

ABCUjlaki Ágnes2009. 06. 26. péntek2009. 06. 26.
Eljátszotta halott anyját

Amikor hat évvel ezelőtt, 73 éves korában Irene Prusik meghalt, a fia nem jelentette be a hivatalos szerveknél, a temetkezési vállalkozónak pedig szándékosan hibásan adta meg az anyja adatait, így a rendszer nem kapcsolta össze az asszonyt az elhunyttal. A munka nélküli férfi úgy vélte, könnyű pénzkereset kínálkozik számára. Elmaszkírozva, botra támaszkodva, öreges csoszogással járt a bankba anyja nyugdíjáért, egyéb járadékaiért, de még a bíróságon is megfordult. Volt egy cinkostársa is, aki unokaöccsének adta ki magát, általában ő tárgyalt a „néni” segítőjeként, hogy azt el ne árulja mély hangja. A rendőrség csak nemrég fogott gyanút, amikor „Irene” meg akarta újítani jogosítványát.

„Anyám a karjaimban halt meg hetvenhárom éves korában. Beszívtam az utolsó leheletét, úgyhogy én vagyok az anyám!” – jelentette ki Thomas, aki csalás vádjával áll bíróság elé. Az ügyészt azonban hidegen hagyja ez a Psycho-szöveg, amit csak taktikának tart. „Ez az ember nem a hitchcocki Norman Bates, nem őrült, inkább nagyon is okos.” Prusik-Parkinra akár 25 év börtön is várhat.

Ezek is érdekelhetnek