Néha nem kopogtat a halál

A halál nem mindig érkezik nagy csinnadrattával. Van, amikor szinte észrevétlenül lopakodik be a konyhaajtón, s kopogtatás nélkül viszi a kiszemeltet. Ilyenkor egy indulat vezérelte mozdulat elég ahhoz, hogy megszakadjon egy élet, az elkövetőből pedig hétköznapi ember helyett – gyilkos lesz.

ABCPalágyi Béla2009. 06. 11. csütörtök2009. 06. 11.
Néha nem kopogtat a halál

 A solti család feltűnéstől mentesen élte mindennapi életét. A férj egy áruházban dolgozott, a feleség szakácskodott, így gyakran hívták főzni lakodalmakba, rendezvényekre. Ahol megjelent, ott nemcsak az ízeiről, de a jó kedélyéről is megemlegették később. Szerették egymást, legalábbis azok, akik ismerték őket, nem mutogattak rájuk, mint megrögzött veszekedőkre az utcában. Aztán a hét vége tragikusra fordult számukra. Az 52 éves asszony azzal hívta ki a mentőket, hogy az ő imádott embere öngyilkosságot követett el! A szíven szúrt férfi nemrég kórházban volt, így még arra is gondolhattak a helyszínelők, hogy talán a lappangó betegség miatt fordult maga ellen, esetleg valamelyik gyógyszer váltotta ki benne a hajlandóságot az öngyilkosság iránt. Aztán ahogy az egyetlen szemtanúval, a feleséggel elmerültek a részletekben, kiderült, a cselekmény nem is annyira kézenfekvő, mint amilyennek látszik. A szakácsasszony ellentmondásokba bonyolódott, aztán végül mindent bevallott: bizony, ő emelt kést hőn szeretett férjére, és egy szívtájéki szúrással végzett is vele.

Az eset annyira felfoghatatlan az ismerősök számára, hogy menten egy fiktív történetet kreáltak, mondván, az a jó kedélyű, vajszívű asszony ilyet nem tehetett, hiszen sem fizikai, sem lelki ereje nincs hozzá. Így aztán az önkéntes nyomozók feltételezik, hogy a férj rá akart ijeszteni a feleségére az öngyilkossággal, csak aztán túl jól sikerült a rémisztgetés. A feleség magyarázata a tettére mindössze annyi volt, hogy csúnyán összevesztek. Ha egy családi nagy összeveszés mindig halállal végződne, az emberiség már rég kihalt volna… Szerencsére a halál nem mindig érkezik kopogtatás nélkül.

Ezek is érdekelhetnek