Pucér péntek az irodában

Hogyan lehet úrrá lenni a gazdasági válságon? Hogyan lehet megúszni az állásvesztést? Ötletekkel. S mint az alábbi eset bizonyítja, akár a legbolondabb ötlet is beválhat.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.
Pucér péntek az irodában

A recesszió hatására több embert is el kellett küldenie egy newcastle-i marketingcégnek, ettől pedig bepánikoltak a többiek. Az angol cég vezetője egy szakember segítségét kérte, aki meglepő tanácsot adott. A pszichológus azt javasolta, vetkőzzenek! A tanács mögötti lelki tartalom a következő volt: ha a munkatársak levetkőznek egymás előtt, akkor őszintébbek és nyitottabbak lesznek, és szívesen feltárják – szorongásaikat.

Azért persze az irodában sem mindenki volt hajlandó levetkőzni, egy férfi ragaszkodott az övtáskájához, két nő pedig fehérneműben jelent meg. Még csak akkor ijedeztek igazán, amikor kiderült, hogy tévés valóságshow szereplői lesznek, minden pénteken élő közvetítéssel munkahelyükről. De a pszichológus megdolgozta őket, elhitette velük, hogy nincs is ennél jobb helyzet, és ma már pozitív érzésekkel várják a pénteki forgatásokat. Az újító csapatnál egyébként azóta megnőtt a megrendelések száma is, de persze a pénteki tárgyalások időpontjai telnek be leghamarabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek