Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 09. 18. péntek2009. 09. 18.

Kép: Sokmagos répatorta SGY

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Sokmagos répatorta SGY

 

Sokmagos répatort
 
Hozzávalók: 6 sárgarépa, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, ½ tk. szódabikarbóna, 1 tk. őrölt gyömbér, 1 tk. reszelt szerecsendió, csipetnyi só, 2,5 dl olaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg mogyoró, 1 evőkanál napraforgómag, 1 evőkanál tökmag.
A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 narancs
 
A sárgarépát finomra reszeljük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót. Robotgéppel habosra keverjük az olajat a cukorral meg a tojásokkal. Belekeverjük a sárgarépát, a tökmagot, a napraforgómagot és a durvára vágott mogyorót. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. A krémhez összekeverjük a tejszínkrémsajtot a vajjal, a porcukorral, a narancs levével és reszelt héjával, majd bevonjuk vele a tortát. Mogyoróval és narancskarikákkal díszítjük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek