Készül a Kalendárium

Egész évre kínál hasznos tudnivalókat és izgalmas, érdekes olvasmányokat a Szabad Föld 2025-ös Kalendáriuma. Szerkesztőségünkben ezekben a hetekben szorgos munka folyik, hogy októberben minél tartalmasabb évkönyvet vehessenek a kezükbe olvasóink.

Az olvasó oldalaDulai Sándor2024. 09. 23. hétfő2024. 09. 23.
Készül a Kalendárium

A magyar vidék családi hetilapjának a kalendáriuma is természetesen a vidéken élők érdeklődéséhez és problémáihoz igazodik. Igyekszünk hasznos tanácsokat, forintokat is érő ötleteket adni a mindennapok gondjainak megoldásához, az előbbre jutáshoz, erősíteni az összetartozást, az egymás iránti bizalmat, felelősséget, a jövőbe vetett hitet. Hazánk különböző tájairól és a határokon túli magyar közösségek soraiból olyan személyiségeket mutatunk be, akik soha nem adják fel, és képesek lelkesíteni, magukkal ragadni másokat. 

Kalendáriumunkban a nehezebb és a könnyedebb témák olyan ritmusban követik egymást, hogy végig lekössük az olvasó figyelmét. A Rákosi-rendszerben lezajlott „kulákperektől” az örökléssel kapcsolatos leggyakoribb mai kérdésekig, kulturális szokásaink változásától a gyűjtőszenvedélyig, 

az évszakok ízeitől hazai és külföldi útiélményekig, a krimiktől a sportig, a novelláktól a gyermekrajzokig ki-ki kedvére válogathat 256 oldalas kiadványunkban. 

Az a célunk, hogy megtalálja olvasnivalóját minden korosztály, megleljék a nők, a férfiak, idősebbek és fiatalok, szülők, nagyszülők és unokák, a természet szerelmesei és az egészséges életmód hívei, a történelmünkben és jelenünk-jövőnk összefüggései közt eligazodni vágyók, az útkeresők és a nemzedékek tapasztalataira építeni akarók, a falvak és a városok lakói, a tanyák népe. 

Interjúinkban, portréinkban megszólal dr. Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára, Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója, Józsa Judit világhírű kerámiaszobrászunk, művészettörténészünk, aki a Székelyföldön született, a Cegléden élő és alkotó kiváló fotográfus, Apáti-Tóth Sándor, aki a közelmúltban megkapta a Magyar Fotóművészek Szövetségének életműdíját és mások. Szerzőként a Szabad Föld 2025-ös Kalendáriumában is szerepelnek mindazok, akiknek az írásaival lapunkban is hétről hétre találkoznak olvasóink. Nem maradhat el ezúttal sem a Falinaptár, s persze ismét lesznek rejtvények, játékok – értékes nyereményekkel! 

Ilyen lesz a 2025-ös Szabad Föld Kalendárium: a mi Kalendáriumunk. A megjelenéséig alig egy hónap van hátra, érdemes hát időben megrendelni, élve a lentebb megadott lehetőségekkel – Szabad Föld-olvasóknak 1390 helyett 1090 forintért. Szeretnénk, ha megvásárolná minden kedves olvasónk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek