Csányi Sándor minden nővel smárol!

Nagy a titkolózás a Polygram című új magyar film körül. Ami tény: napokon belül kezdik a forgatást, és a főszereplő, Csányi Sándor minden nővel smárol majd. A szereplők közt feltűnik Tompos Kátya, Péterffy Bori és az olasz filmes karriert befutott exmodell, Osvárt Andrea is.

BulvárCsontos Tibor2009. 06. 21. vasárnap2009. 06. 21.
Csányi Sándor minden nővel smárol!

Úgy tetszik: ha Csányi Sándor egy új magyar filmben kap szerepet, arról a produkció bemutatkozó sajtótájékoztatóján alig szabad valamit elárulni. Így volt ez már a Kaméleon etyekwoodi forgatásán is, amikor az újságírókat a színészek és az alkotók csupán általánosságokkal etették. S így volt ez a készülődő Polygamy című film esetében is, Orosz Dénes rendező és színészei a szendvicsek és az üdítők mellé alig szolgáltak fel valamit mindabból, aminek a forgatása június 22-től egy hónapon keresztül zajlik.

Az viszont a titkolózások közepette is kiderült, hogy Orosz Dénes kétségtelenül eredeti figura; ha bemutatkozó nagyjátékfimje is ilyen lesz, sok jóra számíthat. A Debrecenből származó, leborotvált fejű, szemüveges, bársonyzakós filmcsináló hat éven keresztül hiába jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, nem vették fel. Már-már hivatásos naplopónak készült, amikor kínjában elvégzett egy szociálpedagógia szakot, amivel, mint mondta, fogalma sincs, mit lehetne kezdeni. Az amatőr filmezéshez annál több köze volt, a Melletted című rövidfilmjével pedig már feltűnést is keltett. A filmegyetemet sem adta fel, a forgatókönyvíró szakot befejezte, most pedig elkezdi élete első játékfilmjét, többek között a Valami Amerika 1-2. rendezőjének, Herendi Gábornak a producersége mellett. Herendi, miután elolvasta Orosz Dénes forgatókönyvét, megjegyezte: szívesen megrendezné – de az ambiciózus sztoriíró nem engedte kiénekelni szájából a sajtot.

– A férfiak minden nővel szeretnének lefeküdni, aki tetszik nekik, de vajon mi történik, ha ez be is következik? – árulja el decemberi bemutatásra tervezett filmjének kulcskérdését a rendező. – Romantikus komédia lesz, ami nem minden romantikus komédiáról mondható el. Egyébként a 7-es buszon utazva hasított belém a film ötlete, de eltelt egy kis idő, amíg kiderült, mit akar tőlem a történet és én mit akarok a történettől. S mivel egyszerre vagyok a film forgatókönyvírója és rendezője, idéznem kell egyik kedvenc Tarantino-mondásomat, mely szerint a rendező azt mondja, addig nem nyúl a történetbe, amíg nincs kész a forgatókönyv, s ha ez elkészült, rendezőként kijavítja, amit a forgatókönyvíró elrontott.

Csányi Sándor szerint izgalmas és szellemes a Polygamy sztorija. Naná, mondhatnánk, hiszen elárulja: az előzetes próbák alapján majdnem minden jelenete a kedvencei közé tartozik – mint megjegyezte, „majd’ minden jelenetben smárolok”. A nőkre sem panaszkodhat, hiszen többek között Tompos Kátya, Péterffy Bori és a végre magyar filmbe is meghívott, olasz karriert befutott exmodell, Osvárt Andrea is polygamyzik.

A sajtótájékoztatón megkérdezték Orosz Dénest, hogy ez a szexkalamajka életrajzi elemként tűnik-e fel a filmjében, mire a rendező felsóhajtott: „Bárcsak önéletrajzi elem lehetne...”

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik a képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek