Kapócs Zsóka: Ma a tiéd vagyok!

Azt mondja, nem a végzet asszonyát és a dívát hozza vissza. Az pedig csak a véletlen, hogy Kapócs Zsóka is éppen úgy a Magyar Légierő Zenekar énekesnője, miként Karády Katalin is az volt. A modellből lett színésznő most megjelent Karády-lemezével kapcsolatban mégis misztikus lélekvándorlást emlegetnek.

BulvárCsontos Tibor2009. 10. 09. péntek2009. 10. 09.
Kapócs Zsóka: Ma a tiéd vagyok!

- Eddigi pályafutásom során az önálló Karády-estemre vagyok a legbüszkébb – mondja Kapócs Zsóka, akinek a napokban jelent meg a Karády-slágereket tartalmazó lemeze.  Az album a Ma a tiéd vagyok! című, önálló színházi estjének zenei anyagára épül. A szépségkirálynőből és modellből lett színésznő tavaly mutatta be a Mikroszkóp Színpadon a két világháború közötti magyar film legnagyobb női sztárjának sanzonjaiból összeállított műsorát, melyben, mint megjegyezte, nem a végzet asszonyát és a dívát kívánta megidézni.

- Karády Katalint a köztudatban elérhetetlen dívaként és a végzet asszonyaként tartják számon, miközben tartalmas életet élt – mondja Kapócs Zsóka, aki már régen megvigasztalódott, amiért nem vették fel a Színművészeti Egyetemre. Gór Nagy Mária Színitanodájában és Földessy Margit stúdiójában tanulta ki a színészmesterséget, s ez utóbbi helyen rendre azt hallotta, hogy a stúdióvezetőjét elsősorban mély hangja miatt Karády Katalinra emlékezteti.

Ezt az összehasonlítást sokáig őrizte magában, majd megnézte Karády összes filmjét, meghallgatta dalait és igyekezett mindent elolvasni, amit írtak róla. Végül összeállt benne a Karády-est gondolata, melyre évekig készült, és amely bemutatása óta már több mint hatvan előadást ért meg Gyarmati István és zenekara kíséretében. Különös véletlen, hogy Kapócs Zsóka is a Magyar Légierő Zenekarának énekesnője, miként az volt a filmsztár is. Persze, nem csupán emiatt emlegetnek Kapócs Karády-lemezével kapcsolatban misztikus lélekvándorlást és különös időutazást.
Az énekesnő huszonegy dal segítségével rajzolja újra Karády különös alakját, és a kort, amelyben  a New York-ban kalapüzlet-tulajdonosként meghalt hajdani filmsztár élt.

Kapócs Zsóka bársonyos, mély, fűtött erotikával telt hangja kísérteties hasonlósággal kelti életre azt a Karádyt, akiről Sándor Pál dokumentum-, Mészáros Márta játékfilmet tervezett forgatni, s aki élete vége felé nem engedte, hogy filmezzék, fényképezzék. Azt szerette volna ugyanis, ha a filmjeiben megismert arcával marad meg a magyar mozinézők emlékezetében.

Ezek is érdekelhetnek