A merészeké a Tigris éve!

Bátraké a szerencse – ez különösen igaz a Tigris évében, mely a kínai horoszkóp szerint február idusán veszi kezdetét.

BulvárPalágyi Edit2010. 01. 26. kedd2010. 01. 26.
A merészeké a Tigris éve!

Ha igaz a kínai hagyomány, mely szerint minden évre rányomja bélyegét az azt uraló állat jele, akkor az idén a harcias és merész tigris hatása alatt állunk majd. A kínai horoszkóp szerint egy földi ciklus 12 évből áll, s mindegyik esztendőnek egy-egy állat az uralkodója. Így most a teherbíró, lassú Föld Bivaly után meglódulhatnak az események. A Fém Tigris éve kezdődik ugyanis, ám nem újévtől, mint nálunk, hanem a holdkalendáriumhoz igazodva, február közepétől.

Mivel is lep meg minket a bátorság szimbólumának számító Tigris? A ragadozóval jelölt év rendszerint a nagy váltások, drámai változások időszaka. Középutat nemigen találunk ebben a periódusban – a hangulatunk így hol feldobott, hol levert lehet. Amennyiben hiába vágyunk a kiegyensúlyozottságra, a Tigrisnek „köszönhetjük”. Nagy felfordulás, politikai változások elé nézünk. S ha már elkerülni nem is tudjuk, érdemes nyitottan fogadni a „földindulást”, így talán még jól is kijöhetünk belőle. Nem szabad elfelejteni, hogy a változás mindig új lehetőséget is hoz.

A Tigris évében születettek energikus, optimista, a váratlan helyzetektől sosem visszariadó jelleműek. A Tigris jegyű harcos típus, veszélyben érzi megát elemében, mindig ő az, aki megússza a bajt. Ez a jegy nem engedi, hogy az ő évében születettek összetörjenek a kudarcoktól, sőt éppen a küzdelem acélozza meg akaratukat. Bár mások azt hiszik, hogy a vesztébe rohan, ám ő ruganyosan talpra ugrik, ahogyan az igazi nagymacskához illik. Nem hiába tartják őt a kínaiak a szerencse fiának.

Ennek szellemében a büszke Tigris őrzi a függetlenségét, nem hagyja leigázni magát. A Fém elem ráadásul végletességre való hajlamot, függetlenségi vágyat kölcsönöz az idén februártól születetteknek. Aki tehát a következő hónapokra várja a csemetéjét, készüljön fel rá, hogy a gyermek kissé akaratos lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek