Szerelmi étkek

Ha finom falatokat csipegetünk, netán édességet majszolunk, nemigen gondolkodunk azon, hogy ez helyes vagy sem. Ízlelőbimbóinknak jól esik a finomság, a csemegézés pedig boldoggá teszi a testet és a lelket. Tényleg?

BulvárBalogh Mária2010. 02. 27. szombat2010. 02. 27.
Szerelmi étkek

Agyunknak vlétezik egy olyan szabályozó hatása is, amelynek során  szétosztja, továbbítja az energiát a zsírszövet, az izom, a szív és a máj felé. Szerepet játstzik annak eldöntésében is, hogy mit és mikor együnk, s mikor hagyjuk abba a falatozást. Ennek ismeretében nem meglepő, ha agyunk nagy örömét leli abban, amikor hozzájuthat kedvenc és ínyenc táplálékához – elsők között is az édességekhez.

Étkezésünk színvonalának és összetételének nagy hatása van a fajfenntartásban, ami nem csupán az életenergia pótlását jelenti, hanem a szexuális vágyat felkeltő ételek fogyasztását úgyszintén. Az impotencia és a frigiditás megszüntetésére már az ókorban számos természetes étket fogyasztottak, melyek elsősorban a tudaton keresztül hatnak a szerelmes órákban.

Homérosz Odüsszeiájában a zellert bódító illatú növényként említik Calypso szigetén, ahol a főszereplő szerelmi bűbáj áldozatává vált. A zellert ma is potencianövelő zöldségként tartják számon, ami a férfiasságot erősítheti.

A kínaiak és a japánok a padlizsánnak tulajdonítottak erős vágykeltő szerepet. Dél- Amerikában az orron át felszívható poroknak tulajdonítottak vágyserkentő, potencianövelő hatást – ezek közt elsőbbséget élvezett a chili.

A kakaóról és a csokoládéról már a 17. században tudták, hogy a szerelem étke. Nassolgatása emeli agyunkban a szerotonin – a boldogságérzet hormonjának – szintjét, ami a szerelmi  előkészülődésben kellemes érzetet kölccsönöz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek