Hirtelen megtalált gyermekek

Brazil szappanoperák kedvelt fordulata, hogy egyszer csak felbukkan egy gyerek a bűnös múltból.

BulvárUjlaki Ágnes2010. 06. 10. csütörtök2010. 06. 10.
Hirtelen megtalált gyermekek

A  magyar főszappanopera, a Barátok közt is előszeretettel alkalmazza ezt a fordulatot – a valódi populációban történő előforduláshoz képest sokszoros arányban. Berényi András alkalmi félrelépéséből 15 év múlva lett hirtelen egy leánya, s ugyanez történt Barta Zsolttal is. A gaz Berényi Mikinek is előkerült váratlanul a kamaszfia. Klaudiának sokáig nem jutott eszébe, de aztán – több harminc év múltán – kezdte keresni ifjúkori megtévedése gyümölcsét. Aki – minő meglepetés – meg is lett, majd szépen belesimult a Mátyás tér bensőséges világába.

Persze, ezek a megtalált gyermekek először haragszanak kissé a feledékeny szülőkre, de aztán megbékélnek – mit is tehetnének egyebet a szerencsétlenek. Be kell illeszkedniük az elhalt, külföldön tanuló, vagy csak úgy lelépett törvényes gyermekek helyére.

Mert a Barátok közt szép nagy családjában az a szokás, hogy ha valaki akár csak Szegedre költözik, annak már annyi. Hiszen ezt a mérhetetlen távolságot nem lehet legyőzni, hacsak valaki nem tenyészt éppen postagalambot. Egyszerűbbhát  beszerezni egy új gyereket...

A témáról bővebben olvashat a Szabad Föld június 11-én, pénteken megjelenő 23. számának 35. oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek