Kik a világ legbefolyásosabb emberei?

A Forbes Magazin évente elkészülő listája hozott némi meglepetést. Többek között a néhány éve még gondtalan ismeretlenségben élő Twilight-hős, Robert Pattinson is felkerült a 100-as lista kellős közepére. S ez még csak a kezdet.

BulvárKovács Réka2010. 06. 29. kedd2010. 06. 29.
Kik a világ legbefolyásosabb emberei?

A 24 éves színész, aki a vámpírőrület középpontjában áll, tavaly 11 millió fontot (vagyis kb. 3,8 milliárd forintot) keresett a Twilight-széria sikerével – amihez hozzájárult a körülötte folyó hisztérikus rajongás is –, így felkerült a Forbes listájának 50. helyére. Barátnője, az amerikai Kristen Stewart is befért a névsorba – igaz csak a 66. helyig jutott a maga 7,95 millió fontjával.

A legeredményesebb újoncként azonban nem ők, hanem az énekesnőLady Gaga debütált, aki világviszonylatban is kiemelkően teljesített: maga mögé utasítva olyan nagyágyúkat, mint Madonna, Johnny Depp vagy a U2.

Érdekesség, hogy a tavalyi év alapján Oprah Winfrey amerikai tévés műsorvezetőnő bizonyult a legeredményesebbnek: 208 millió fontos (72,8 milliárd forintos) jövedelmével toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből – amihez természetesen hozzájárult saját talkshow-jának, magazinjának, rádióállomásának és honlapjának sikere is. Ezen kívül feltételezhetően sokat dobott rajta a bejelentés, miszerint az idei évad lesz a talkshow záró éve.

A listát nemcsak a kereset, hanem a hírnév és az elismertség is meghatározza. A bevételek közül azok számítanak bele, melyek filmekből, televíziós szereplésekből, könyvekből és egyéb szórakoztató ipari vállalkozásból származnak. A hírnév mérésére a blogokban, TV/rádió adókon való megjelenést használták és a magazinokban való szereplések arányát. Az elismertséget pedig a közösségi portálok (Facebook, Twitter) rajongóinak száma alapján kalkulálták.

A Forbes lista szerint ők voltak a tavalyi év legbefolyásosabb emberei:

Helyezés
Név
Kereset (milliárd Ft)
1.
Oprah Winfrey
72,8
2.
Beyoncé Knowles
20
3.
James Cameron
48,7
4.
Lady Gaga
14,4
5.
Tiger Woods
24
6.
Britney Spears
14,7
7.
U2
30
8.
Sandra Bullock
13
9.
Johnny Depp
17
10.
Madonna
13,3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek