Citromok és verebek

Nem szeretnék a fejemre átkokat idézni, ezért nem minősíteném Bracót, a horvát mágust és gyógyítót, aki úgy tud nézni, mint ahogyan senki más.

BulvárUjlaki Ágnes2010. 09. 23. csütörtök2010. 09. 23.
Citromok és verebek

Horvátországban és környékén, így nálunk is, szépszámú híve van a fiatalembernek. Braco áll és néz, pillantásától sánták és bénák gyógyulnak – vagy ha nem is, legalább spirituális magasságokba emelkednek.

Hát istenem, sajnálom én bárkitől is, hogy újra járjon? Egy csudát! De nem örülnék, ha Braco teret nyerne a magyar tévcsatornákon. Még akkor sem, ha Bíró Ica celebnő elaléltan piheg tőle. Maradjon Barco a jelenlegi híveié, nem kell a számukat gyarapítani.

Az ezoterikus tévéműsorok igazi aranykora a kilencvenes évek eleje-közepe volt, de azért ma sem kell sokat nyomkodni a távkapcsolót, ha ilyesmire vágyunk. Kártyavetést is számos csatornán kérhetünk, ha meg akarjuk tudni, megkéri-e a kezünket a barátunk, kirúgnak-e az állásunkból, felveszik-e a gyereket az egyetemre. Csak egy telefon és máris jön a válasz: egyelőre nem vesz el, de jövő szeptember 6-án igen; kirúgnak, de máshol nyugodtan pályázzunk a vezérigazgatói állásra; a gyereket nem veszik fel, mert megbukik az érettségin.

Mindezt az okos kártya tudja, úgy bizony. És senki ne higgye, hogy ezek kamu betelefonálók. Hiszen ahol (ló)citrom van, mindig akad veréb is...

A témáról többet olvashatnak a Szabad Föld szeptember 24-én, pémteken megjelenő 38. számának 40. oldalán.

Ezek is érdekelhetnek