A szex fiatalít!

Azok a nyugdíjasok, akiknek egészséges a szexuális élete, könnyebben megbirkóznak az öregedéssel – derült ki egy friss kutatásból.

BulvárKovács Réka2011. 08. 29. hétfő2011. 08. 29.
A szex fiatalít!

Annak ellenére, hogy a szexuális aktivitás az életkor előrehaladtával egyre csökken, azok a nők, akik elégedettek a szexuális életükkel, sokkal kiegyensúlyozottabbak a mindennapok más területein is.

A San Diego-i California Egyetem kutatói 60 és 89 év közötti nőket kérdeztek, akik közül az idősebbek szexuális aktivitása jóval elmaradt a fiatalabbakéhoz képest, ám a legtöbben elégedettek, vagy többé-kevésbé elégedettek voltak az intim életükkel.

Wesley Tompson professzor szerint – a korábbi feltételezéseikkel ellentétben – az elégedettség érzése nem függ össze a korral és a szexuális együttlétek gyakoriságával. Hiába változik az intenzitása a kortól függően, az idősebb nőket elégedetté és boldoggá teszi, ha úgy érzik, megkapják a kellő intimitást. Vagyis sok idős ember számára – de legfőképpen azoknak, akik fizikai és a mentális egészségükre is ügyelnek – a szex élvezete sokáig megmarad.

Ezek is érdekelhetnek