Haumann Péter teleregényes élete

Teleregényes életet választott magának Haumann Péter színművész, aki szerepet vállalt a Jóban Rosszban televíziós szappanoperában, melyben ráadásul együtt játszhat Petra lányával. Megtört a jég: a színészkiválóságoknak nem snassz a szappanoperásdi.

BulvárCsontos Tibor2009. 02. 17. kedd2009. 02. 17.
Haumann Péter teleregényes élete

Pszichiátert alakít a Kossuth-díjas Haumann Péter a Jóban Rosszban című teleregényben, melynek lapjain már ott van Petra lánya is. Sorozatbeli feltűnése azért is érdekes, mert úgy látszik, megtört a jég: legjobb színészeinknek már nem snassz, hogy szerepet vállaljanak a kereskedelmi televíziók ilyen típusú produkcióiban.

Csupán feltételezem, hogy a Jóban Rosszban indulásakor Haumann Péternek eszébe sem jutott volna, hogy megjelenjen a Csillagvirág Klinikán. Vezető színművészeink eleinte lekicsinylően nyilatkoztak a Barátok közt és a Jóban Rosszban műfajáról. Újabban viszont már ők maguk mondják, hogy annyi állás és szerep nélküli fiatal színész van, miért nem kellenek a televíziós szappanoperáknak és miért az utcáról bejövőknek kínálják ezt a fajta, színészi képességeket is igénylő, biztos megélhetést? Kétségtelen, jobbnál jobb fiatal színészek és színésznők várnak ugrásra készen, és így volt ez akkor is, amikor pornósztárok, szépségkirálynők, úszók tűntek fel a tévés szappanokban. Igaz, korábban ott volt már a Mátyás király téren többek között Venczel Vera, Koncz Gábor, Pécsi Ildikó, Oszter Sándor, Rubold Ödön, Szerednyei Béla, Lehoczky Zsuzsa, a Csillagvirág Klinikán dolgozik Vándor Éva, tevékenykedett Hujber Ferenc, Tordai Teri.

Haumann Péter szerepvállalása mégis vízválasztó lehet a kereskedelmi szappanoperák végleges elfogadásában. S újabb jelzés arra, hogy profi színészeknek kellene uralniuk e műfajnak a mezőnyét is, mert egyelőre fordítva van. Most még azt olvassuk a társasági magazinok címében: X. Y., a Jóban Rosszban sztárja. Ha ez utóbbi megkülönböztetés nincs ott, azt sem tudjuk, ki az illető „színész”. Pedig ismert ember, de ha ismert, miért kell leírni a neve után, hogy kinek-minek a sztárja? Kossuth-díjas színészünket ez a veszély nem fenyegeti, esetében nincs szükség a bulvárcímre: Haumann Péter, a Jóban Rosszban sztárja...

Ezek is érdekelhetnek