12: 12 millió ember a világvége ellen

Nem világvége, de befejeződik egy hosszú korszak, és elkezdődik egy új. Van, aki dimenzióváltásnak nevezi. A legenda úgy tartja, hogy a maja naptár időszámítása szerint ezen a napon véget ér egy ciklus, amely Kr. e. 3114. augusztus 11-én kezdődött el. Ezután egy újabb 5125 éves időszak indul, amely teljesen különbözni fog az előzőektől, és egyáltalán nem lesz zökkenőmentes.

Család-otthonBabucs Éva2009. 11. 20. péntek2009. 11. 20.
12: 12 millió ember a világvége ellen

Nem csak a maják jósolták meg a 2012-es év végére várható radikális változásokat. A csillagászok számításai is arra utalnak, hogy a felkelő Nap az elmúlt 26 ezer év során, először 2012. december 21-én, napkeltekor a Tejút és az ekliptika síkjának metszéspontjában lesz. Az így kialakult kozmikus keresztet több spirituális hagyomány is a nagy átrendeződések jeleként értékeli. Az asztrológusok számításai is arra utalnak, hogy 2012. december 21-én galaxisunk központja eléri a „kozmikus év” végét, azaz befejeződik a 25920 éves utazás a zodiákus kereke körül. Új kozmikus év kezdődik, amely szintén 25920d földi évig tart majd.   

A Jövőnket kutatva a misztikus dátum közelsége elmélkedésre sarkall: nem ismerjük a jövőt, de tudjuk, hogy eltér múltunktól és a jelenünktől. Történik valami, még a mi időnkben. Talán egy-két éven belül… E gondolatok jegyében született meg William Gladstone: 12 című, immár magyarul is olvasható regénye, amelynek ajánlói között olyan gondolkodók szerepelnek, mint Dr. László Ervin, Eckhart Tolle, Deepak Chopra.

A történetben tizenkét ember egyéni sorsát követhetjük, amelyek szorosan összefonódnak az egész emberiség sorsával. Hőseink a jövőjüket kutatva a mi jövőnket keresik. Kalandos útjaik behálózzák az egész Földet, és több emberöltőt áthidalnak. A könyvben hozzájuk csatlakozva tökéletesen azonosulunk velük. 

– Mit szeretett volna elérni, üzenni az olvasóknak e könyv megírásával? – kérdeztük William Gladstone-t, az írót, akit amerikai otthonában értünk utol.
– A 12-ben olyan sok az alapvető igazság az anyagi és a spirituális világ működéséről, hogy az olvasók felismerik saját életük igazságát a minden ember életét nap mint nap irányító mindennapi csodák egybeesésében. Max, a főhős, átlagember. Nincs semmi különös a személyiségében, csupán az igazság iránti elkötelezettsége, az, hogy minden pillanatot megél, és mindig a legjobbat keresi az emberekben. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy másokon segítsen, és arra törekszik, hogy az élet minden pillanatát élvezze. Max azonban mind magánéletében, mind az üzleti életben kudarcot vall, ám mégsem csügged el. Képes megőrizni az élet és a szeretet iránti lelkesedését és optimizmusát a legnehezebb helyzetben is. Az ilyen hozzáállás másokat is arra buzdíthat, hogy a legjobbat gondolják önmagukról és másokról is, és hogy felismerjék: jónak lenni nem terhet jelent, hanem ellenkezőleg! Ez az ösvény vezet csak a legegyszerűbb úton az öröm élményéhez. 

– Mit tehetünk mi, egyszerű Föld-lakóként, a világ jobbításáért?
– Ahhoz, hogy pozitív irányba mozduljon el a világ, számtalan esemény szerveződik. A közeljövőben a Budapest Klubbal és egyéb, e témában érzékeny szervezetekkel legalább egymillió helyszínen szerveződnek találkozók, minimum tizenkétmillió ember közreműködésével. Az összpontosított találkozók olyanok lesznek, mint amilyet a 12 című regényemben leírtam. Minden csoport, minden résztvevő egyéni, helyi és nemzetközi ügyekkel, valamint a sürgető problémák megoldásával foglakozik majd. És ami a legfontosabb: olyan „tudatos harmóniát” teremtenek, amely a nemzetközi konfliktusok újfajta  megoldását teszi lehetővé. Ehhez az eseményekhez bárki csatlakozhat.

Dr. László Ervin a nemzetközileg ismert és elismert rendszerfilozófus, a Budapest Klub egyik alapító tagja a 12 című regény könyv magyar előszavában a következőket írja: „Jó okunk van végzetünk kutatására. A világ változása végbe fog menni, akár akarjuk, akár nem, akár felkészültünk rá, akár nem. Fel kell ébrednünk… Senki nem tagadhatja, hogy a világ nem mehet úgy tovább, mint eddig – ökológiai, társadalmi, gazdasági és pénzügyi szempontból is tarthatatlanná vált életünk. Egyre közeleg a döntés, a változás ideje. Egy korszak vége és egy másik korszak kezdete.”
Csak rajtunk múlik, hogy ez a korszak borúsan vagy napsütötten köszönt ránk.

Ezek is érdekelhetnek