Benzingőzben szökdécselve

A leghaszontalanabb nyári elfoglaltságok egyike lehet a szórólapozás, a járókelők kezébe nyomott papírfecnik 99 százaléka ugyanis rögvest a szemetesben végzi.

Család-otthonPalágyi Edit2008. 07. 04. péntek2008. 07. 04.
Benzingőzben szökdécselve

Ha ugyanezt a műveletet nem egy koszos aluljáróban, hanem a csúcsforgalomban araszoló és pöfögő autók közt szlalomozva végzi a tizenéves, akkor mindjárt a legveszélyesebb munkát is magáénak mondhatja. Magam például mozgássérült kislányt is láttam egy halom prospektussal az út közepén szökdécselni.
A rendőrök és a munkaügyi ellenőrök már tavaly megpróbálták lefülelni azokat, akik – a KRESZ szabályait is megszegve – kiskorúakat küldtek a városi forgalomba. Ám nem tűnik úgy, hogy a razziák visszariasztották volna a munkaadókat, akik a gyerekek felét feketén foglalkoztatják. Legfeljebb idén jól látható mellényt adnak a kamaszokra, meg védőitalt nyomnak a kezükbe.
A szórólap-osztogatás csak azért nem nyeri el a legpocsékabb meló címet, mert óránként 500-600 forintot keres vele, aki bírja türelemmel és a benzingőzben tüdővel. Az áruházláncok jóvoltából akad olyan fizikailag nehéz vagy épp felelősségteljes elfoglaltság, ami még ennél is silányabb bért kínál. Ráadásul ha egy gyakorlatlan bolti pénztáros hibázik, oda a napi keresete.