Amikor megszakad a szív

Érezték már úgy egy különösen fájdalmas szakítás után, hogy megszakad a szívük? Nos, ha ténylegesen nem is történik ilyen drámai dolog testünk motorjával, azért okozhat problémákat a szerelemi bánat.

Család-otthonSzabó Enikő2010. 04. 19. hétfő2010. 04. 19.
Amikor megszakad a szív

Amerikai tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a szakítás nemcsak lelki zavarokat, hanem komoly testi problémákat is okozhat. A fizikai tünetek között légszomj, mellkasi fájdalom szerepelhet, de akár szívrohamhoz is vezethet a szomorkodás.

A férfiak szakítás után több testi tünetet produkálnak, mint a hölgyek. Az elhagyott urak kilencven százaléka alvászavarban szenved, étvágytalanná válik. A nőknél ez az arány csak hetven százalék. Ennek valószínűleg az az oka, hogy amíg tíz nőből kilenc megbeszéli a barátokkal, családtagokkal a csalódását, a férfiak közül csak minden harmadik osztja meg valakivel a szerelmi bánatát.

A kutatók azt tanácsolják, a szerelmi bánattól szenvedpknek, hogy a szakítást követően egy hétig maradjanak ágyban, aludjanak minél többet, s csak utána térjenek vissza a mindennapok világába.

S ha már itt járunk, el kell oszlatni egy tévhitet is: a szakítás és a szerelmi bánat nem erősít meg bennünket. Minden újabb szakítás fájdalommal jár, és minden csalódásba újra és újra belehalunk egy picit. De azért talán a szívünk nem szakad meg...

Ezek is érdekelhetnek