Viszlát, szépfiúk!

Szociológusok szerint befellegzett a feminin pasiknak. A kutatók úgy vélik, a válság miatt a nők elfordulnak a nőies férfiaktól, s újra a férfias férfiak kerülnek előtérbe a párválasztáskor.

Család-otthonSzabó Enikő2010. 04. 03. szombat2010. 04. 03.
Viszlát, szépfiúk!

Az elmúlt években egyre több nő a simára borotvált, nagyon ápolt, vékony férfiakat tekintette szerelmi ideáljának, mivel kiszemeltjeikbe rengeteg érzelem és finomság szorult.

Megjelent a metroszexulalitás fogalma, ami az ápolt férfiak prémium kategóriáját takarja. Ők azok, akik gondosan figyelnek a külsejükre, az edzőterem mellett fodrászhoz, kozmetikushoz járnak, festik magukat és imádják a luxust az élet minden területén. Ezek az érzéki urak azonban – úgy tűnik –, nem élik túl a gazdasági válságot.

A kutatók szerint a nők újra a biztonságot nyújtó férfikezekre vágynak – a nyers erő, a zord kinézet a túlélés záloga. A megváltozott körülmények arra kényszerítik a nőket, hogy tudat alatt olyan férfiakat válasszanak, akik mellett biztosítva látják maguk és leendő gyermekeik jövőjét, aki megóvja őket a bajban. A piperkőcök helyett újra a macsóké lesz a főszerep, így a domináns hímek tarolni fognak.

Nyugalom, hölgyeim és uraim: mindebből önök semmit sem fognak észrevenni! Az ízlések ugyanis – szerencsére – különbözőek, s a szerelem nem foglalkozik a tudományos elméletekkel...

Ezek is érdekelhetnek