Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Új fogyókúradivat terjed Amerikában: az aromadiéta. Tudományos hátterében egyszerű felismerés áll: ha ember eltelik az étel ízével és illatával, kevesebb is elég belőle. A tesztvizsgálatban résztvevő önkéntesek súlyuk 15 százalékával könnyebbedtek meg a kísérlet végére.
Az aromadiéta receptjének kidolgozása egy dr. Alan Hirsch kaliforniai kutatóorvos érdeme. Miközben az emberi érzékszervek működését tanulmányozta, új összefüggésre lett figyelmes: azok a páciensek, akik baleset következtében elvesztik az ízlésüket, szaglásukat vagy mindkettőt, rövid időn belül nagy valószínűséggel elhíznak.
A kutató arra következtetett, hogy az illatok és az ízek – az agyi központra gyakorolt hatásukkal – befolyásolják az éhségérzetet. Így tehát ha az ízek és szagok alig vagy egyáltalán nem érzékelhetők, akkor az ember elhízik, ha pedig bőséggel vannak jelen, az étkező telítődik velük, s hamarabb jut el a jóllakottság érzéséig. Tehát kevesebb ételtől is jóllakik.
E felismerésből és évek kitartó munkájából született meg az a készítmény, amit az ételre szórva vagy permetezve, jóval erőteljesebb lesz az ennivaló az íze, illata, s ezért hamarabb bekövetkezik a jóllakottság érzése. E fogyókúrás készítmény egyébként színtelen és szagtalan, folyadék vagy kristály formájában kapható.
A szert klinikailag is tesztelték: hat hónapon át több mint ezer férfi és nő használta rendszeresen, s a kísérlet végére súlyuk 15 százalékától szabadultak meg.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu