Ízfokozótól fogyhatunk!

Új fogyókúradivat terjed Amerikában: az aromadiéta. Tudományos hátterében egyszerű felismerés áll: ha ember eltelik az étel ízével és illatával, kevesebb is elég belőle. A tesztvizsgálatban résztvevő önkéntesek súlyuk 15 százalékával könnyebbedtek meg a kísérlet végére.

Család-otthonValló László2010. 05. 19. szerda2010. 05. 19.
Ízfokozótól fogyhatunk!

Az aromadiéta receptjének kidolgozása egy dr. Alan Hirsch kaliforniai kutatóorvos érdeme. Miközben az emberi érzékszervek működését tanulmányozta, új összefüggésre lett figyelmes: azok a páciensek, akik baleset következtében elvesztik az ízlésüket, szaglásukat vagy mindkettőt, rövid időn belül nagy valószínűséggel elhíznak.

A kutató arra következtetett, hogy az illatok és az ízek – az agyi központra gyakorolt hatásukkal – befolyásolják az éhségérzetet. Így tehát ha az ízek és szagok alig vagy egyáltalán nem érzékelhetők, akkor az ember elhízik, ha pedig bőséggel vannak jelen, az étkező telítődik velük, s hamarabb jut el a jóllakottság érzéséig. Tehát kevesebb ételtől is jóllakik.

E felismerésből és évek kitartó munkájából született meg az a készítmény, amit az ételre szórva vagy permetezve, jóval erőteljesebb lesz az ennivaló az íze, illata, s ezért hamarabb bekövetkezik a jóllakottság érzése. E fogyókúrás készítmény egyébként színtelen és szagtalan, folyadék vagy kristály formájában kapható.

A szert klinikailag is tesztelték: hat hónapon át több mint ezer férfi és nő használta rendszeresen, s a kísérlet végére súlyuk 15 százalékától szabadultak meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek