Esélykiállítás a hátránnyal élőkért

Képzőművészeti és képzőműves alkotásokkal mutatkoznak be a hajdú-bihari hátránnyal élők az Esélyek Háza kiállításán, a debreceni Fórum bevásárlóközpontban.

Család-otthonBalogh Mária2010. 07. 09. péntek2010. 07. 09.
Esélykiállítás a hátránnyal élőkért

„Ki erre jársz, állj meg egy pillanatra! Időzz el e munkák terében; gondolj arra, kik készíthették: lépj közelebb, s megtudhatod, hogy a legszebb, színes festmények közül nem egyet látássérült alkotott.” – olvashatjuk a program szervezőinek mottóját a július 12-én, hétfőn délelőtt nyíló kiállítás apropóján.

A rendezvény célja, hogy a sétáló, nézelődő emberek figyelmét a csendesen „megszólító” művekkel a nehéz sorsú hajdú-bihariakra irányítsa – a fogyatékossággal élőkre, a hátrányos helyzetű térségek lakóira, a romákra. Teszi ezt az Esélyek Háza Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodája a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évében.

A szervezők szándéka az volt: először a műtárgy mutatkozzon meg a nézőnek a Fórum kiállító terében, majd az alkotó neve, és legvégül, milyen hátránnyal él az, aki készítette a művet.

Olaj-, akvarell-, pasztell- és gobeline- képeket, grafikákat, kerámiatárgyakat, csuhéfonással készített munkákat, hímzéseket, kézimunkákat láthatnak a Fórum földszint alatti szintjén sétálók július 12-18. között.

További információ szerezhető a 06-52-537-111-es és a 06- 70-538-7460-as telefonszámon, az Esélyek Háza Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek