Alkohol szülői engedéllyel?

Tudományos célból alkoholt inni? Bizonyára sokan vállalkoznának erre a feladatra. A dolog apró szépséghibája, hogy a kísérletre 14 és 16 év közötti fiatalokat várnak.

Család-otthonSzabó Enikő2010. 09. 04. szombat2010. 09. 04.
Alkohol szülői engedéllyel?

Így már sokkal inkább a szülők rémálmai megvalósulásának látszik a dolog, pedig a kutatók célja éppen az, hogy megtanítsák a fiataloknak az alkoholhoz való normális viszonyulást. Az orvosok szerint ez inkább megelőző program, s a résztvevő fiúk és lányok elhanyagolható mértékű alkoholt fognak fogyasztani.

Az új eljárást a szenvedélybetegségeket kutató német Johannes Lindenmeyer dolgozta ki. Az elgondolás hátterében az áll, hogy a fiatalok alkoholfogyasztási szokásai jelentősen megváltoztak és megnövekedett az ájulásig folytatott ivászatok száma. „A veszélytelen alkoholfogyasztást is tanulni kell: ezt szolgálja ez a kutatás" – jelentette ki Lindenmeyer.

A szakemberek konkrét célja, hogy korrigálják a fiataloknak az alkohol feltételezett pozitív hatásaihoz kötődő valótlan elvárásait. A vizsgálat során mérik a résztvevők véralkoholszintjét, koncentrációs képességeit és regisztrálják az alkohol várt és valós hatásait.

Nem valószínű, hogy a programra túljelentkezés volna, bár erről nem szólnak a hírek...

Ezek is érdekelhetnek