Új év, új remények

Kezdjük hát egy végülis jó hírrel. (Lesz mindjárt rosszabb, sokkal rosszabb is, ahogy látom az érkező levelekből.) S ami azt illeti, ez sem indult túl jól…

Család-otthonSzücs Gábor2011. 01. 07. péntek2011. 01. 07.
Új év, új remények

Az MTI beszámolója szerint szervezett kutyatolvajbandát számolt fel az a nyomozócsoport, amely Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyei rendőrökből alakult azoknak a kutyatolvajoknak a kézre kerítésére, akik kifejezetten drága ebekre és kölykökre specializálták magukat.

Az elmúlt hónapokban országszerte több értékes kutyát loptak el különböző tenyésztőktől. Elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Heves és Borsod megyében tulajdonítottak el fajtatiszta angol és francia buldog kölyökkutyákat.

A legnagyobb kárt október 3-án egy tiszafüredi tenyésztőnek okozták, akitől két Champion győztes angol buldog kölyköt vittek el; az állatok értéke megközelíti a hatmillió forintot. A megindult nyomozást követően kiderült: országszerte közel húsz, hasonló módon elkövetett kutyalopásos eset történt az utóbbi időben.
Ahogy ilyenkor mondják: a rendőrök látókörébe került egy mezőkövesdi család, amelynek tagjai internetes hirdetéseken szemelték ki áldozataikat. Telefonon vették fel a kapcsolatot a kutyatulajdonosokkal, és nagy összeg átadását ígérve megszerezték azok címét, ahonnan végül ellopták a fajtatiszta kutyakölyköket. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a kutyákat több kézen át, külföldön értékesítették.

A gyanúsítottak december 21-én éjjel kerültek kézre. A rendőrök Kaba környékén feltartóztattak egy már hosszabb ideje megfigyelt, Nádudvar felé haladó gépkocsit és igazoltatták az abban utazó négy embert. Az autó átvizsgálása során több, bűncselekményhez használatos tárgyat találtak és foglaltak le. A négy férfi a helyszínen történő elszámoltatásuk során ellentmondásokba keveredett, ezért – és a megtalált bizonyítékok miatt – előállították őket. Kiderült, hogy a gyanúsítottak, csupán csak az elfogásuk napján, hat francia és öt angol buldog kölyköt loptak el Nádudvarról, amelyeket már átadtak Mezőkövesden a megbízóiknak. Ezek a kutyák visszakerülhettek gazdájukhoz, a rendőrök ugyanis a kihallgatásokkal párhuzamosan házkutatást tartottak egy mezőkövesdi címen, ahol megtalálták az ellopott négylábúakat. Az igazán jó hír: ugyanitt további 110 ellopott kutyát is lefoglaltak!

A 110 kiskutya nem mindegyike volt buldog: a tettesek csivava fajtatiszta, illetve keverék kutyákat is nagy számban loptak az ország különböző területein. A négy kabai és két mezőkövesdi lakos közül kettőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, társaik jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A történetből már csak Szörnyella De Frász hiányzik…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek