Miért alszanak el a férfiak szex után?

A szeretkezés utáni beszélgetés legalább annyira fontos az egészséges párkapcsolathoz mint a szex – derült ki egy friss kutatásból.

Család-otthonKovács Réka2012. 01. 26. csütörtök2012. 01. 26.

Kép: close-up of a young couple lying on a bed and kissing, Fotó: 34873.000000

Miért alszanak el a férfiak szex után?
close-up of a young couple lying on a bed and kissing
Fotó: 34873.000000

Örökös ellentét a férfiak és nők között, hogy mit történik az együttlét után. Míg a férfiak legszívesebben azonnal álomba szenderülnének, a nők igénylik a törődést. Mint kiderült, nekik van igazuk. Már amennyiben hosszú távon nézzük.

Azok a nők ugyanis, akik nem tudnak beszélni a párjukkal bizonytalanná és félénkké válnak. A 456 heteroszexuális párt vizsgáló kutatásból kiderült, hogy ezek a nők sokkal inkább igénylik a törődést. Amikor egy férfi elalszik, a nők elkezdenek sóvárogni a törődésre és a figyelemre, amit nem kaphatnak meg – mondja Dr. Daniel Kruger – ugyanis az együttlétek utáni beszélgetésekkor hangzanak el a fontos ígéretek és ekkor erősödik az elköteleződés a két fél között, ezért legalább annyira fontos, hogy szakítsunk rá időt, mint az előtte történtekre.

Sok férfi pedig nem véletlenül alszik el: így akarják elkerülni, hogy a kötelék túl szorossá váljon. Ez nem tudatos döntés, hanem a nemek jelleméből fakad. Mivel a férfiak számára az evolúció során az volt a legfontosabb, hogy minél több utódot nemzzenek, ehhez akár több nővel is kapcsolatba kerültek, a nők számára viszont egy párkapcsolat sokkal inkább az elköteleződésről é biztonságról szól.

 

Ezek is érdekelhetnek