Sárkány tüze az alsógatyában

Hiába esküdözik a nő, hogy a szerelem érzelem dolga, a férfi a hálószobai „csúcstámadásban” leginkább a teljesítményt látja. A szexológus szerint ma már a korosabb párok sem szégyellik, ha nem csak a tereferében merül ki az együttlétük, s ehhez akár segítséget is kérnek.

Család-otthonPalágyi Edit2012. 05. 31. csütörtök2012. 05. 31.
Sárkány tüze az alsógatyában

– Régebben az őszes halánték nem nagyon fért össze a „szexi” jelzővel, ám manapság már nem ciki, ha az „ezüst rókák” az erotikának is hódolnak. A jó karban levő 50–70 évesek nem restellnek szexuális tanácsért folyamodni. Sőt sokan még élvezik is, hogy egyre kevésbé szégyellősek – állítja dr. Tóth Emese orvos, szexológus. Az érett korúak nem mondanak nemet a segédeszközökre sem, a potencianövelők pedig különösen keresettek körükben. A még konzervatív szellemben nevelt idősek egyre gyakrabban kattintanak rá az internet szexuális szolgáltatásokkal és információkkal csalogató oldalaira – igaz, sokan csak titokban szörfölnek. A középkoruk derekán járók tisztában vannak vele, hogy a szex már nem hullik az ölükbe, azért meg kell dolgozni. Ki azzal próbálkozik, hogy sportos életét él és ad magára, ki pedig azzal, hogy beszerez néhány lendületet kölcsönző tablettát.

A gyönyört ígérő kék piruláról mindenkinek az a gyógyszer jut eszébe, melynek nevét a vitális – azaz élettel teli – szócskából és a Niagara-vízesés nevéből rakták össze. A Viagrát eredetileg magas vérnyomás és szívproblémák ellen kísérletezték ki. Arra nem vált be, de más szempontból viszont látványos hatást eredményezett. A jó évtizede engedélyezett szer hatalmas karriert futott be, s a hamisítók is kiszagolták a sikert. Az eredeti pirulát előállító gyógyszergyár felhívást adott ki és óv az illegális laboratóriumokban gyártott utánzatok vásárlásától.

A gyár és a hatóságok azonban szélmalomharcot vívnak. Elég csak kinyitni az elektronikus postaládánkat, és a számítógépünkön landoló levélszemétből kiderül, hogy a legendás potencianövelőnek már a színét is lekoppintották. Akad tabletta, amit „kicsi kék csodaként” árulnak, teljesen ismeretlen néven. Azt írják: feledhetetlenné teszi az éjszakát, elsöpri a pszichés zavarokat és tabukat, 127%-kal növeli a szexuális étvágyat...

Mégis jobban tesszük, ha nem vásárolunk az interneten kínált, gyanús eredetű bogyókból, de a reklámlevelek nagyzoló szövege azért megér egy futó pillantást. A „tiszta kínai Viagra” címen kínált kapszula például azt ígéri, hogy megváltoztatja az életünket. A szerről csak annyit tudunk meg, hogy „a klinikai vizsgálatok nem mutattak ki kudarcot”. Akit nem zavar, hogy fogalma sincs róla, mi van a készítményben, s lenyeli az „azonnal ható” bogyót, a reklám szerint agyőt mondhat a felsülésnek, XXL-esre növelheti a méreteit. Az afrikai fiúk genetikai adottságait sem kell már irigyelni – áll egy másik levélben, mely a „Nagy Musztáng” törzs titkáról lebbenti fel a fátylat. A sámán állítólag napon szárított, antilopbőr tarisznyában őrzött golyócskákat ad be etióp bennszülötteknek, akik ettől „szexuálisan őrjöngenek” holdtöltekor. Nos, már nálunk is szedheti a golyókat, aki kellően hiszékeny. Akad olyan kapszula, amelyiknek – a fantáziadús beetető szöveg szerint – 30 másodperc is elég, hogy „tűz keletkezzen a nadrágodban”. Ez a szer masszív, gigantikus és „végtelen dimenziókkal” rendelkező férfiasságot ígér, mely „elpusztíthatatlan, mint az üvöltő sárkány tüze”.

Ízlés dolga, akarunk-e üvöltő sárkánnyal találkozni a hálószobában. Úgy tűnik azonban: ahogyan a nők minden trükköt bevesznek, ami fogyást ígér, a férfiak pedig bedőlnek a legátlátszóbb mesének is, ha ágybéli királysággal kecsegtet...

Ezek is érdekelhetnek