Ettől lesz szép a napja!

Sokszor a legapróbb dolgokon múlik az élet szépsége: egy mosoly, egy ölelés, egy kellemes csevegés, ezek azok amik kellemesebbé tehetik a napunkat A YouGov felmérése szerint.

Család-otthonKovács Réka2012. 06. 26. kedd2012. 06. 26.
Ettől lesz szép a napja!

A brit felmérés arra a kérdésre kereste a választ, hogy az elmúlt egy évben, mi tette jobbá a napot a válaszadók számára. A megkérdezettek mintegy felének egy kedves mosoly, egy ölelés, illetve egy kellemes csevegés esett jól.

A megkérdezettek 46 százalékának örömet szerzett, ha egy ismerősük emlékezett a születésnapjukra. 44 százaléknak egy őszintén elhangzó „Jó reggelt!” köszöntés esett jól, ahogy az is, ha akadt idejük egy jó beszélgetésre, illetve, ha volt valaki, aki meghallgatta őket. A megkérdezettek 42 százalékának egy tea, 41 százalékának egy számukra megfőzött ebéd tette szebbé a napját, míg 40 százalék örült annak, ha mások rákérdeztek arra, hogy van.

Sokan örültek, ha kinyitotta előttük valaki az ajtót, vagy, ha előre engedték őket a sorban, de az is sokakat feldobott, ha virágot vagy egyszerűen útbaigazítást kaptak, mikor eltévedtek.

Vagyis az öröm egyáltalán nem pénz kérdése, és az igazán apró gesztusokon múlik. Figyeljünk egymásra, hogy a ma is szép lehessen!

 

Ezek is érdekelhetnek