Pattanjunk nyeregbe!

A biciklizés nem csak egészséges, környezetkímélő és olcsó, de igazi élvezeti forrás is lehet – legalábbis ez derült ki egy brit felmérésből. Ha pedig ott ennyien szeretik a csapóeső dacára, akkor nincs más hátra: pattanjunk fel mi is!

Család-otthonKovács Réka2012. 06. 29. péntek2012. 06. 29.
Pattanjunk nyeregbe!

Egy kerékpárhasználatot ösztönző program támogatásául készült felmérésből kiderült, számos pozitív hozadéka van a biciklizésnek. A kutatás során nem csak a hobbi kerékpárosokat, de a biciklizést sportszerűen űzők véleményét is kikérték.

Mindkét csoport számára a legfontosabb érv a kerékpár mellett, hogy örömüket lelik a tekerésben. A sportolók 82, a reprezentatív mintában résztvevők 70 százaléka emelte ki az élvezeti értéket. Szintén nyomós érv a kerékpározás mellett a mozgás, és így a kondíció megőrzése, de mint költséghatékony és környezetbarát közlekedési forma is meghatározó. Emellett a sportolók 17 százaléka, a reprezentatív csoport 6 százaléka azt is jelezte, gyorsabban eljut a munkahelyére, mintha autóval menne.

A kerékpározásnak, fenti pozitívumai mellett, további lélektani és egészségügyi hatása is van. A megkérdezett sportolók 19, a reprezentatív csoport 7 százaléka jelezte, fontos érv a kerékpározás mellett, hogy segít levezetni a napközben felgyülemlett stresszt. – olvasható az ELTE hírlevelében.

 

 


 

Ezek is érdekelhetnek