A nők titkolják költekezési szokásaikat

Évről-évre nő azon párok száma, akik a házasság helyett az együttélés lazább formáit választják. Ilyen esetekben mindig kérdés, hogy valójában mit kell megosztani? Kérdés, hogy a számlákon túl vajon azt is be kell vallani, hogyha a fizetés napon megveszel egy drága cipőt?

Család-otthonKovács Réka2012. 08. 16. csütörtök2012. 08. 16.
A nők titkolják költekezési szokásaikat

Párok mintegy 82 százaléka szerint a kapcsolatukban ez sosem volt probléma, és nem titkolták a párjuk előtt, bármit vásároltak, és ehhez mérten 60 százalékuk nem venné jó néven, ha megtudná, hogy ilyen jellegű dolgot titkol előle a párja. A megkérdezett párok – tehát akik az idő szerint házasságban vagy más kapcsolatban éltek együtt – nagy része, 78 százaléka gondolja úgy, hogy helytelen dolog eltitkolni párjuk elől a pénzek mozgását. – derül ki az ELTE hírleveléből.

Mindez így nagyon szép és jó, azonban a valóság mégsem ilyen rózsás, ugyanis a nők nagy része igenis hajlamos takargatni a költekezéseit a párja előtt. A felmérések tanulsága szerint ugyanis négyből egy nő feltehetően nem mond el mindent ruhái és egyéb vásárlásaival kapcsolatban. A költekezés mértéke nagyban befolyásolja az őszinteséget, hiszen míg egy-egy túlkapást könnyebben bevallanak, addig egy kimerült hitelkeret már több mint hátrányos egy párkapcsolat pénzügyi stabilitására nézve. Ezt az is bizonyítja, hogy a párok csupán 59 százaléka nyilatkozta azt, hogy sosem titkolták el adósságukat a partnerük elől.
 

Ezek is érdekelhetnek