11 millió forint a daganatos gyermekek rehabilitációjára

A Danone Kft. 11 éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyermekeket, az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programban ezért újabb 11 millió forinttal járult hozzá a kis betegek gyógyulásához. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára összegyűjtött támogatás így összesen 274 millió forintra emelkedett.

Család-otthonKovács Réka2012. 11. 12. hétfő2012. 11. 12.
11 millió forint a daganatos gyermekek rehabilitációjára

Az idei támogatást elsősorban a gyógyult betegek és családjuk együttes lelki rehabilitációját segíti, emellett pedig továbbra is biztosítja, hogy a tavalyi évben létrehozott táplálkozás segítők munkája folytatódhasson.

A betegségből felépült gyermekek ugyanis először az úgynevezett Második Otthonba, a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonba kerülnek, ez jelenti azt a közeget, ami segíti a trauma feldolgozását, a családok visszatalálását korábbi életükhöz.

A program támogatása emellett tovább segíti a 8 gyermekonkológiai központban tavaly felállított táplálási csapatok munkáját. Az onkológiai szakorvosból, dietetikusból és ápolóból álló csapatok feladata az egészséges klinikai táplálás segítése, hiszen a kezelések okán fellépő testsúlyingadozás a daganatos beteg gyermekek 90%-ánál jelenthet súlyos problémát.
 

Ezek is érdekelhetnek