Milyen a 21. századi nő?

Érdekes felmérést végzett a YouGov piackutató és a Glamour magazin, melyben arra keresték a választ vajon a britek számára milyen az ízig-vérig 21. századi nő. Az eredmény bíztató: többségük pénzügyileg igen tudatos, megtakarít és gondol a nyugdíjjal.

Család-otthonKovács Réka2012. 11. 24. szombat2012. 11. 24.
Milyen a 21. századi nő?

A brit nők pénzügyi tudatosságát emeli ki a 21st Century Woman Report címmel végzett közös kutatásában a YouGov piackutató és a Glamour magazin. Az eredmények szerint a nők többsége a pénzügyi függetlenségre törekszik, ugyanakkor háromnegyedük bevallotta, hogy aggódik pénzügyi jövője miatt. Bár a válaszadók 44 százaléka számolt be arról, hogy vannak tartozásai, 77 százalék jelezte, van valamiféle pénzügyi tartaléka.

A Glamour szakértői szerint a kutatás eredményei a jelen gazdasági kihívásaira reagáló nő képét rajzolják meg, olyan nőét, aki tudatosan figyel pénzügyeire, ráadásul tudatos fogyasztó és készül női szerepeire. A tanulmány szerint a nők 80 százaléka tervez gyermeket, beleértve azokat is, akiknek már van, és bár többen aggódnak termékenységük miatt, ezek hajlandóak lennének örökbe fogadni, ha családalapításra kerülne sor.

Érdekesen alakulnak a fogyasztási szokások is, ugyanis a 21. századi nő inkább kevesebbet vásárol, de akkor minőségi terméket választ. Minden második nő inkább lemond bizonyos szórakozásokról, csak hogy új ruhát vehessen, és csak minden ötödik fizetne hitelkártyával olyan termékért, amit egyébként nem engedhetne meg magának, vagyis a tudatosság egyre inkább jellemzi őket.

A jelentés persze kitér arra is, kit tartanak példaképüknek a modern nők. Kevéssé váratlan módon Kate Middleton teszi a legnagyobb benyomást nőtársaira, de a Cambridge-i hercegné húga, Pippa, valamint Victoria Beckham és Emma Watson is szerepmodellként jelenik meg.

(forrás: ELTE-TáTK)
 

Ezek is érdekelhetnek