Ki issza a legtöbb kávét?

Érdekes felmérést készített az amerikai munkaerő-piaci szakértő CareerBuilder és a kávés-fánkos üzletlánc, a Dunkin’ Donuts: arra voltak kíváncsiak, vajon mly szakmák képviselői isszák a legtöbb kávét.

Család-otthonKovács Réka2012. 12. 28. péntek2012. 12. 28.
Ki issza a legtöbb kávét?

A kutatásban több mint 4100 amerikai munkavállalót kérdeztek kávéfogyasztási szokásaikról, melyből kiderült, hogy a dolgozók mintegy 43 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a reggeli kávé elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan tudjon dolgozni.

Ami a TOP10 kávéfogyasztó foglakozást illeti, a szolgáltatási és étkeztetési szektorban dolgozók isszák naponta a legtöbb kávét, őket a tudományos munkát végzők, illetve az értékesítők követik. Negyedik helyen a marketing és PR-szakmában dolgozók, ötödikként az ápolók és orvos asszisztensek kerültek a listára – derült ki az ELTE hírleveléből. A közhiedelem szerint sokat kávézó újságírók csupán hatodikként szerepelnek, míg az ügyvezetők a hetedik, a tanárok a nyolcadik helyre kerültek. A listát a műszaki profil zárja: a kilencedik helyre a technikusok, a tízedik helyre az informatikusok futottak be.

 

Ezek is érdekelhetnek