Holnap ismét Kutatók Éjszakája!

Szeptember utolsó péntekének éjszakája ismét a kutatóké! Idén több mint hetven intézmény csatlakozik a programokhoz, az érdeklődő közönség kora estétől egészen hajnalig válogathat a bemutatók, kísérletek, előadások és kiállítások között.

Család-otthonKovács Réka2013. 09. 26. csütörtök2013. 09. 26.
Holnap ismét Kutatók Éjszakája!

Egy különleges éjszaka vár a kíváncsi látogatókra pénteken, a Kutatók Éjszakáján számos érdekességet tudhatunk meg a minket körülvevő világról a tudomány segítségével. A rendezvény egész Európában ugyanezen a napon kerül megrendezésre. A magyarországi egyetemeken és kutatóintézetekben országszerte látványos programkínálattal készültek a szervezők.

A Kutatók Éjszakáján szinte minden tudományág képviselteti magát. Foglalkozhatunk többek között genetikával, robotikával, pszichológiával, fonetikával, és szinte minden helyszínen látványos fizikai és kémiai kísérletek várnak. A csillagászat változatlanul az egyik legnépszerűbb tudományterület a szeptemberi égboltot ezen az éjszakán több városban is csillagászati távcsövekkel és szakértő segítséggel kémlelhetjük. A Kutatók Éjszakáján az egyetemek füvészkertjei is kinyitnak, s éjszakai kalandtúrára várják az érdeklődőket – például a szegedi Tudományegyetemen vagy az ELTE-n.

Pécsett az Ifjúság úti campus mellett új regionális központi helyszínként a Zsolnay Negyed várja a látogatókat. Az ÉlményMűhelyben érthetővé és láthatóvá válik a matematika, lesz óriás DNS építés, 3D nyomtatás és „túravezetés” az emberi test belsejében.

A Semmelweis Egyetem mintegy 50 helyszínen, minden eddiginél több érdekes programmal várja a látogatókat.

A részletes programokért keresse fel a Kutatók Éjszakája honlapját!

 

Ezek is érdekelhetnek