Sportnapló: Most mi is legyen?...

Akkor most mi is legyen? Nem csodálkoznék, ha a kérdés megválaszolása közben kínosan vakarnák a fejüket azoknak a csapatsportágaknak a vezetői, akiknek ki kellene mondaniuk, hogy a klubcsapatok nemzetközi kupaszereplése vagy a válogatott helytállása a fontosabb? Vegyük a vízilabdát: nem esett jól az Eger vesszőfutása a Bajnokok Ligájában, a görög Olimpiakosz elleni 5-13-as vereség sokkolt minden pólóbarátot. Ugyanakkor a sportág válogatott szinten szárnyal.

Család-otthonPalágyi Béla2014. 04. 06. vasárnap2014. 04. 06.
Sportnapló: Most mi is legyen?...

Aztán itt van a női kézilabda. A Győri Audi ETO KC őrzi a klubcsapatok legrangosabb trófeáját, szívesen és gyakran is leírjuk, hogy a Rába partján játszik a világ legerősebb klubcsapata – tele világklasszis légiós hölgyekkel (ami a szabad munkaerő-vándorlás korában világjelenség).

Miközben tehát a BL-győztesnek járó kupát nézegethetjük Győrben, Németh András, a válogatott szövetségi kapitánya a decemberben a horvátokkal közösen rendezendő Európa-bajnokságra próbál újsütetű válogatottat összeállítani.

Nincs könnyű dolga, az már biztos.

Éppen a horvátokkal mérte össze erejét formálódó válogatottunk, s a bemutatkozás nem lett túl sikeres. Bár 28-26-ra legyőztük a társrendezők junior válogatottját, ám a felnőttektől kétszer is kikaptunk: először csak két góllal, aztán héttel. Talán a sokat látott szakvezető is meglepődött az eredményen, mindenesetre azt mondta: a hazai bajnokság színvonala köszönt vissza a nem túl erős ellenféllel szembeni próbálkozásokban.

Az FTC-ből, Dunaújvárosból, Érdről, Siófokról érkezett válogatottjaink jelenlegi tudásszintje még nem éri el a nemzetközi élvonalét, de az Eb-ig lesz még jobb is. Bízunk benne – addig meg vakargathatjuk a fejünket: tehát akkor most mi is legyen…?

Ezek is érdekelhetnek