Más tollával ékeskednek

A közösségi oldalakon és a világhálós társkeresőkön gyakori, hogy egyesek szépíteni próbálják a valóságot. Ötvenes családapa „érettségizős” képpel pózol, kissé már túlkoros amazon leánykori fotójával villog. Sőt akad olyan is, aki nemes egyszerűséggel valaki más képét veszi kölcsön, hogy növelje az ismerkedés esélyeit. Így néha szó szerint sok a púder…

Család-otthon(pe)2015. 03. 04. szerda2015. 03. 04.
Más tollával ékeskednek

Megesett, hogy a magát szolidnak kiadó hölgy a találkozó végén közölte szolgáltatásai árlistáját, máskor meg az üzleti életben sikeres úriembernek tűnő férfi próbált túl hamar és rámenősen a lényegre térni. Az sem ritka, hogy az első randit mindjárt lakáson, szállodában vagy a kocsijukban ejtenék meg az urak, kerülve a „fölösleges köröket”. A hozzáértők ezért még a felnőtt ismerkedőket is óvatosságra intik – nem beszélve a könnyen csőbe húzható, naiv tizenévesekről, akik besétálhatnak a csalók csapdájába.

– Csalásnak minősül, amikor egy férjes asszony hajadonnak vagy egy házas férfi nőtlennek tünteti fel magát, ha az internetre feltett fotó másvalakié, vagy a kitöltött adatlapon valótlanságok szerepelnek. Az életkorról való füllentés már szinte hétköznapi a virtuális párkeresésben, holott ez is szédelgés, hiszen hamis illúzióra etikátlan párkapcsolatot építeni. Aki szándékos megtévesztési indíttatással közöl hamis adatot, bűncselekményt követ el – figyelmeztet dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász. Úgy véli: nem csoda, hogy a gyereket nevelő újrakezdők bizalma meginog a virtuális párkeresésben, s egyre többen igénylik a személyes tanácsadást.

Ezek is érdekelhetnek