Szezonja van, hőség is van: Sárgadinnye fehér csokis sajtkrémmel

Család-otthonVidék íze2015. 08. 12. szerda2015. 08. 12.

Kép: sárgadinnye fehércsokival fotó:sárközy györgy 2014.06.24.

Szezonja van, hőség is van: Sárgadinnye fehér csokis sajtkrémmel
sárgadinnye fehércsokival fotó:sárközy györgy 2014.06.24.

Hozzávalók:
- kb. 1 kg sárgadinnyehús
- 10 dkg fehér csoki
- 2 dl tejszín
- 2 lap zselatin
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 8 dkg porcukor
- ostyarudak
- pár citromfűlevél

Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Habosra keverjük a krémsajtot a cukorral, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint kicsavarjuk, majd friss hideg vízben felmelegítjük. Gőz felett megolvasztjuk a felaprított fehér csokit, beledolgozzuk a krémsajtos habba, majd hőkiegyenlítéssel jól eloszlatjuk benne a zselatint. Hideg helyen hagyjuk egy kicsit dermedni. Közben egy alkalmas szerszám segítségével szép gömböket vájunk a dinnye húsából. Széles
üvegpoharak aljába rakunk pár dinnyegömböt, arra kanalazunk a fehér csokis krémből. A tetejére ismét dinnye kerül. Összevágjuk a citromfüvet, és pár csipetnyivel megszórjuk a desszertek tetejét. Jégbe hűtve tálaljuk, ostyarudat adunk mellé.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek