Ha legalább az ünnpen jóllakhatnának... - Segítséget kérnek olvasóink

A Szabad Föld 2015. 49. számában, a "Segítsünk egymáson" rovatunkban megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2015. 12. 10. csütörtök2015. 12. 10.
Ha legalább az ünnpen jóllakhatnának... - Segítséget kérnek olvasóink

Szabó Ildikó a 4973 Császló, Dunaújvárosi út 23. címről fordult hozzánk: „Egyedül nevelem kisunokámat, Toldai Sándort, aki hétéves és első osztályos tanuló. Az anyukája sajnos itt hagyta őt. Szegény vagyok és beteges, ruhaneműre, cipőre, játékokra nem telik, sőt néha élelemre sem. Kérem, segítsenek!”

Nagy Lászlóné a 4536 Ramocsaháza, Jázmin út 1. címről írt (telefonszáma 06-70/552-6026): „Egyedül nevelem három gyermekemet, mind a hárman iskolások – két lány és egy fiú. A családi pótlékból és a szociális járadékomból élünk, munkám nincs. Se ruházatra, se tűzifára nem telik, élelmiszerre is alig. Ráadásul a gyermekeim gyakran betegek, de a gyógyszert sem tudom kiváltani. Bevallom, hogy néha koldulok is, de olyan szegények vagyunk, hogy muszáj. Nagy szükségünk lenne élelmiszerre, ruhára, és az ünnepekre egy kis pénzre, hogy legalább a karácsonyunk ne legyen olyan szomorú.”

Horváth Józsefné a 3874 Pusztaradvány, Petőfi út 2. címről küldte levelét: „Tizenöt unokám van, és szeretnék számukra karácsonyra örömet szerezni. Még soha nem tudtam ajándékot venni nekik, mert nincs pénzem. Már az is nagy dolog lenne, ha legalább az ünnepen jóllakhatnának. Ehhez kérek segítséget”

Ezek is érdekelhetnek