Hétköznapi kozmetika uraknak

A férfiaknak másféle bőrápolásra van szükségük, mint a hölgyeknek, mivel az ő bőrük vastagabb és kevésbé hajlamos a ráncosodásra. Több a faggyúmirigyük, ezért náluk csak tíz évvel később jelennek meg a mimikai ráncok, mint a nőknél. A bőrápolást azonban ők sem hanyagolhatják – véli Peterman Krisztina gyógykozmetikus.

Család-otthon(pe)2015. 12. 02. szerda2015. 12. 02.
Hétköznapi kozmetika uraknak

- Hidratálásra kifejezetten férfiaknak kifejlesztett, kevésbé illatos krémeket érdemes bevetni. Az előtte használt lemosó viszont lehet „uniszex”, de a bőrtípushoz alkalmazkodjon, pattanások, mitesszerek esetén ez különösen fontos.
- A borotválkozás „bőrnyúzó” hatása ellen az érzékeny, irritált, kiütéses területeken az aloe vera-tartalmú gél lehet hatásos. A szőrszálak benövése és a szőrtüszők gyulladása ellen hasznos lehet időnként arcradírt használni. Sőt, mivel már nekik sem ciki kozmetikushoz fordulni, profi segítséget, mélyhámlasztást is kérhetnek az urak.
- A tűző napon, például síeléskor a kopasz vagy ritkás hajú fejbőr védelmére is gondolni kell – javasolja a szakember. A gyógykozmetikusnál egyébként nem csupán a pattanásos kamaszok és az ápolt üzletemberek fordulnak meg, de jár hozzá egy nyolcvanas öregúr is, akit a felesége kísér.

Ezek is érdekelhetnek