Árulkodó ujjak - Jelzik egészségi állapotunkat!

Kezünk nemcsak a tenyérjósok számára nyitott könyv, de egészségi állapotunkról is figyelemre méltó jelzéseket ad. Egy tanulmány szerint azoknál a nőknél, akiknek a gyűrűsujja hosszabb, mint a mutatóujja, gyakrabban figyelhető meg a térdízület porcainak a kopása.

Család-otthonL. G.2016. 01. 05. kedd2016. 01. 05.
Árulkodó ujjak - Jelzik egészségi állapotunkat!

A hosszabb gyűrűsujj ugyanis férfias tulajdonság, nők esetében azt jelzi, hogy alacsonyabb a női hormonok szintje a szervezetben. Mindkét nem esetében találtak összefüggést az atlétikussággal és a szóbeli erőszakossággal is. Azok a férfiak, akiknek markánsan hosszabb a gyűrűsujjuk, több gyerekük születik, jobb a kapcsolatuk a nőkkel, de nagyobb az esélyük a prosztatarákra is – állítják az angol nyelvű tanulmány szerzői.

A remegő kezek utalhatnak túlzott koffeinfogyasztásra vagy erős stresszre, de egyes asztma- vagy antidepresszáns gyógyszereknek is lehet ilyen mellékhatása. Ha rendszeressé válik, mindenképpen keressük fel a háziorvost, mert ez az első tünete a Parkinson-kórnak, ami később kontrollálhatatlan végtagrángással jár.

Indiai kutatók vesebetegeket vizsgáltak, és azt találták, hogy harmaduknál a köröm elszíneződött, alsó felén fehérebb volt, felül barna. Ezt a tünetet hormonális változások és vérszegénység is okozhatja, de mindkettő jellemzi a vesebetegségeket.

A fogás erőssége is árulkodó: amennyiben gyenge, előrevetítheti a szívroham vagy stroke kockázatát.

A szakemberek az találták a vizsgálat során, hogy a kézfogás jól mutatja a meglévő életerőt, és ha nagyon gyenge, az nem épp a legjobb kilátásokkal kecsegtet. Ellenben az állóképesség javításával a fogás ereje is növekedik. A tenyerek fokozott izzadása is intő jel: lehet a menopauza vagy pajzsmirigyeltérések jellemző tünete is a nyirkos tenyér, ami ugyancsak alapos kivizsgálás után dönthető el.

Ezek is érdekelhetnek