Egy szál gyertya mellett, karácsonykor is

A Szabad Föld 2016. 1. számában, a "Segítsünk egymáson" rovatunkban megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2016. 01. 07. csütörtök2016. 01. 07.
Egy szál gyertya mellett, karácsonykor is

Ádám Péter a 3780 Balajt, Fő u. 88. címről írt:
„Apukám már hét éve elvált, rokkant, állandóan beteg, gondozásra szorul. Én, a bátyám és a sógornőm segítjük. A rokkantsági nyugdíjának a felét letiltás miatt levonják, a lakáson jelzáloghitel van, a maradék pénzből tengődünk, sok mindenben nélkülözünk. Nagy szükségünk lenne téli holmikra, ágyneműre, törülközőkre, takarókra, tartós élelmiszerekre, és jó lenne, ha hozzájuthatnánk egy vérnyomásmérőhöz, hogy ellenőrizhessük apukám vérnyomását, meg egy telefonhoz, hogy ha baj van, akkor kéznél legyen. Sajnos mindezekre nekünk anyagilag nem telik. Szeretném, ha kaphatna a négy unokatestvérem is – három fiú és egy lány – téli ruhát és lábbelit. A kislány 8 hónapos, a fiúk 8, 7 és 3 évesek. A két nagyobbnak 32-es, a kisebbnek 24-es cipőre lenne szüksége. Az apukámnak 42-es a lába, az enyém pedig 40-es.”


Demeter Kitti a 4536 Ramocsaháza, Virág út 8. címről jelentkezett (telefonszáma 06-70/627-9805):
„Tizenhét éves vagyok, édesanyám – aki 35 éves – egyedül nevel minket a két kisöcsémmel, egyikük 6 éves és még óvodás, a másik 10 éves és harmadik osztályos. A jövedelmünk nagyon kevés, albérletben élünk, és mire a lakbért kifizetjük, tüzelőre sem jut, élelemre is alig. Nagy szükségünk lenne tartós élelmiszerre és ruhára, a két kisöcsémnek örömet szerezne, ha kaphatnának játékot. Bármilyen segítség jól jönne. Előre is köszönöm!”
 

Virág Ágnes a 3733 Rudabánya, Arany János út 20. címről küldött levelet:
„Három kiskorú gyermekemet nevelem egyedül. Munkahelyem nincs, a családi pótlékból élünk, ami kevés élelemre, ruhára és télen tűzifára. Áramunk sincs, ebből a kis pénzből nem tudom fizetni. Egy szál gyertya mellett hajtjuk le minden este a fejünket, így volt ez karácsonykor is. Kérem, segítsenek nekünk!”

Ezek is érdekelhetnek