Elő a pamaccsal!

Jól tették nagyapáink, hogy percekig kenték bőrükre pamaccsal a borotvahabot. A sietős borotválkozást az érzékenyebb urak arcbőre bánja – figyelmeztet Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa.

Család-otthon(p. e.)2016. 01. 26. kedd2016. 01. 26.

Kép: borotválkozás hab pemzli borotvahab arcbőr szőrzet ápolás tisztálkodás férfi fürdőszoba 2016 01 10 Fotó: Kállai Márton

Elő a pamaccsal!
borotválkozás hab pemzli borotvahab arcbőr szőrzet ápolás tisztálkodás férfi fürdőszoba 2016 01 10 Fotó: Kállai Márton

Sok probléma megelőzhető, ha az arcukat felkészítik a napi megpróbáltatásra, ezért szánjanak rá időt, hogy a gélt vagy habot meleg vízzel bedolgozzák a bőrbe. Fontos, hogy a bőr és a szőr felpuhuljon, ezért zuhanyozás, fürdés után érdemes elővenni a borotvát. Akinek reggelente nincs ideje a centiről centire haladó ráérős műveletre, jobb, ha beszerez egy villanyborotvát. Ám ez utóbbi sem teszi fölöslegessé a nyugtató, fertőtlenítő, a pórusokat összehúzó arcvíz, azaz az after shave használatát. Akinek érzékeny bőre nem tűri a kozmetikumokat, használhat természetes kakukkfű- vagy szantálvizet.

A szantálolajból készített termékek, például a szappan vagy a hintőpor az izzadásnak is gátat vetnek, emellett aromaterápiás hatással bírnak és kedélyjavítóak. Egyre népszerűbbek a természetes készítmények: akad, aki körömvirágos zselét ajánl az irritált bőrre, más a teafára vagy az aloe verára esküszik. A szőrtüszőgyulladásra hajlamos férfiak számára ajánlják az úgynevezett VIO kozmetikai kezelést, mely regenerálja és fertőtleníti a bőrt, de a korpás fejnek is használ.

Ezek is érdekelhetnek