Lengyel Gabriella: Távgyógyítók hálójában

Régóta fullasztotta a köhögés. Három antibiotikum-kúra után kissé megingott a bizalma a gyógyszerekben. A röntgen nem mutatott semmit, mégis egész éjszaka krahácsolt. Alig aludt, volt ideje az interneten böngészni, hátha meglesz a csodarecept. Aztán egy nap gondolt egyet, és leírta a történetét a közösségi oldalon.

Család-otthonL. G.2016. 01. 28. csütörtök2016. 01. 28.
Lengyel Gabriella: Távgyógyítók hálójában

Egyik pillanatról a másikra elárasztották a tanácsok. Megnyugtatta magát, nincs itt nagy baj, köhög az egész ország Záhonytól Sopronig. Ajánlottak gyógyszereket és disznózsírt a mellkasra, meg kínai tornát, a tajcsit.

Kakukkfűteát gyömbérrel, cukros vöröshagymát, mézes fokhagymát, pipacs- és csipkebogyóteát. Azon kicsit összevitatkoztak a lelkes tanácsadók, hogy a csipkebogyót forró vagy langyos vízben kell-e áztatni. Javasolták, tenyésztessen mintát a garatból, menjen kardiológushoz és pajzsmirigyvizsgálatra. A lavina elindult, meg sem állt hajnalig. A kedves ismeretlenek diagnosztizáltak refluxot, allergiát és asztmát is. Küldték volna sószobába, meg egyenesen a parajdi sóbányába. Jöttek a lelki háttérrel is, nézzen utána, mi fullasztja, a férje vagy a főnöke. Az egyik hozzászóló azt mesélte, 15 évig köhögött, aztán elmúlt, mert az idő úgyis megoldja.

Végül jött a dörgedelmes feddés egy férfitól, hogy mennyi szamárságot összeírnak itt a népek, mikor az ő sógora is így kezdte, aztán elvitte a tüdőrák. Még a víz is kiverte. Na, ekkor kapcsolta ki a gépet. Zaklatott volt, de végül elaludt.

Éjszaka már kevésbé köhögött, de elhatározta, hogy elmegy az orvoshoz. A közösségi oldalakon meg nem kér távgyógyítást többet.

Ezek is érdekelhetnek