Skandinávok nagy ötletére csaptak le a gyártók - Betűkkel dekorálva

A skandináv tervezők kezdték a betűket, feliratokat alkalmazni a lakóterek dekorálásában. Egy térben a szép, tipográfiailag megtervezett felirat nagyon látványos elem lehet, különösen a minimalista lakberendezés hívei szeretik.

Család-otthonLengyel Gabriella2016. 05. 10. kedd2016. 05. 10.
Skandinávok nagy ötletére csaptak le a gyártók - Betűkkel dekorálva

Persze az új irányzatokra rögtön felfigyelnek a gyártók, s elöntik a lakberendezési üzleteket a táblák, képek, plakátok. Betűk, szavak, gondolatok, bölcsességek és közhelyek között válogathatunk. Sőt elkészíthetjük, mivel a barkácsolók is ontják az ötleteket az interneten. Készülnek betűk faágból, fonalból, papírból. Innen már csak egy lépésnyi, hogy a falmatricák gyártói is feliratokat kínáljanak. Eleinte többnyire angolul, mert a közismert cafe, love, home szó elég rövid ahhoz, hogy ne legyen unalmas és terjengős a díszítés. Ma már magyar nyelvű feliratok is kaphatóak, vagy megrendelhetjük kedvenc szavainkat. Népszerű, hogy egész falat dekorálnak szöveggel, például a családi hitvallással. Aztán ha megunják, akkor egyszerűen leszedik a matricát, nem kell attól tartani, hogy hosszú évekig fennmarad a falon. A konyhai táblák akkor mutatnak igazán, ha szép betűkkel készül a felirat, nem macskakaparással véssük fel a bevásárlólistát. Idővel megjelentek a dekorbetűk a piacon: fából, fémből, műanyagból készítve, akár világítótestként üzemelve. Ezeket a polcokra, asztalokra, komódokra állítják a lakberendezők, így adnak modern karaktert a helyiségnek.

Esküvői helyszínen az ifjú pár monogramja vagy keresztneve kerülhet fel a falra, a lézervágott betűk pár száz forintos tételek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek