Három történet, amelyekben mindháromszor már csak a kutya tudott segíteni

Kutyahősökről ír a világsajtó, hiszen négylábú társunk nemcsak barátunk, de vészhelyzetekben képes hősként is viselkedni.

Család-otthonSzücs Gábor2016. 08. 31. szerda2016. 08. 31.
Három történet, amelyekben mindháromszor már csak a kutya tudott segíteni

Három történet, három tűzeset, amelyekben mindháromszor már csak a kutya tudott segíteni.

A helyszín az amerikai Maryland állam Baltimore városa. Itt él Erika Poremski és családja, no és Polo, egy kis fekete uszkár, mindannyiuk kedvence. „Egy pillanat alatt történt az egész. Épp vacsorát készítettem, amikor kipattant egy szikra, és egy szempillantás alatt lángba borult a konyha” – mondja az asszony. A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy már nem tudott visszamenni a nyolc hónapos kisbabájáért, Vivianért. A szomszédok próbáltak segíteni: berúgták az ajtókat, betörték az ablakokat, de egyikük se mert bemenni.
„Hallottuk, hogy Polo ugat. Tudom, hogy könnyűszerrel kijöhetett volna, de nem tette.”
Hogy miért, az már csak akkor derült ki, amikor megérkeztek a tűzoltók. Az uszkár egész testével feküdt a kisbabán, így próbálta megmenteni a tűzvésztől. Ennek köszönhetően „csak” azok a testrészei szenvedtek égési sérüléseket, amelyeket a kis uszkár nem tudott betakarni. Vivian ugyan kórházba került, de jól van, Polo azonban rettenetes kínok között elpusztult. Az élete árán védte meg Viviant.

A következő majdnem tragédia színhelye ismét Amerika, a floridai Longwood. Itt él a Feaser család: Margo, az asszony, Brent, a férj, és a két- és négyéves gyerekeik. A házuk kigyulladt, a tüzet a szomszédok vették észre. Miközben hívták a tűzoltókat, azonnal betörték a veranda ablakait, ajtóit, ahol sikerült is kimenteni a felnőtteket, de a gyerekek bent ragadtak. A tűzoltók a sűrű füstben nem tudták, merre vannak a gyerekek, ekkor rohant elő Maxx, a német juhászkutya: azonnal a gyerekszobába vezette a mentőket. Ha nincs Maxx, talán tragédiába fordult volna a történet, így azonban mindenki jól van.

S végül Ohio állam, Goshen Township városa, ahol a 33 éves Ben Ledford házában tűz ütött ki. A mentők a gazdáján fekve találták meg Carment, a kilencéves boxerlányt, aki így próbálta védeni gazdája fejét a lángoktól. Ennek ellenére a férfi nem élte túl a sérüléseit, s bár a kutya is súlyos tüdőkárosodást szenvedett, van remény, hogy felépül. Sajnos nem lesz többet kit megvédenie…

A kutya – egyedüliként az állatvilágban – érti az Életet, amelyben az emberrel együtt létezik. Megértik, ha boldog vagy, és azt is, ha szomorú. Látja rajtad – talán előbb is, mint te –, ha beteg vagy, pontosan tudja, mikor szorulsz segítségre, és ha bajban vagy sem fordul el tőled. Komolyan és mélyen szeret, és természetesnek veszi, hogy segít. Akár az élete árán is.

Ezek is érdekelhetnek